Red Bulli parimal juunioril Vipsil on hea võimalus pääseda rajale F1 etappidel

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips (paremal) Abu Dhabis toimunud F1 testipäeval. Kui F1 bossid otsustavad reegleid muuta, siis on eestlasel hea positsioon, et pääseda 2022. aastal rajale ka F1 etappide vabatreeningutel.
Jüri Vips (paremal) Abu Dhabis toimunud F1 testipäeval. Kui F1 bossid otsustavad reegleid muuta, siis on eestlasel hea positsioon, et pääseda 2022. aastal rajale ka F1 etappide vabatreeningutel. Foto: James Gasperotti/ZUMA Press Wire/Scanpix

Vormel 2 hooaja kuuendana lõpetanud Jüri Vips jätkab suure tõenäosusega samas sarjas ka järgmisel aastal. Lõppenud hooaeg läks aia taha, kuid kõik märgid näitavad, et ka suursponsor Red Bull hoiab eestlast järgmisel aastalgi oma juunioritiimis. Lisaks on Vipsil teoreetiliselt hea võimalus pääseda F1 etappidel Red Bulli vormeli rooli, sest plaanis on reeglimuudatus, mis annaks noorsõitjatele rohkem rajaaega.

Vipsi koostöö jätkumises Red Bulliga ei tohiks küsimust tekkida. Vaata, mis nurga alt tahad, kümmekonna energiajoogifirma noorsõitjate paremusjärjestuses on Vips esimene. F2s osalenud konkurentidest Liam Lawsonist ja Jehan Daruvalast läks Vipsil paremini, ja kuigi F3 sarjas tuli Red Bulli sõitjatel säravamaid tulemusi, siis kuningliku klassi uksele koputamiseks läheb neil veel natuke aega.

Vips osaleb sel nädalal oma teisel ametlikult F1 testil ning tema garaažikaaslaseks on esimest korda Red Bulli põhisõitja ja maailmameister Max Verstappen. Järgmisel hooajal võivad eestlane ja hollandlane boksi jagada F1 võistlusnädalavahetustel. Viimastel kuudel on olnud palju juttu, et reeglimuudatusega tahetakse noorsõitjatele anda rohkem võimalusi, et osaleda F1 vabatreeningutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles