F1-sarja dramaatiline lõppvaatus sunnib FIAt muutustele

Christopher Krutto
Copy
Mercedese pealik Toto Wolff (vasakul) ja Red Bulli boss Christian Horner tuleval hooajal võistluste juhiga enam otse rääkida ei saa.
Mercedese pealik Toto Wolff (vasakul) ja Red Bulli boss Christian Horner tuleval hooajal võistluste juhiga enam otse rääkida ei saa. Foto: HOCH ZWEI/Pool/Bryn Lennon/Scanpix

Vormel 1 sarja hooaja viimane etapp Abu Dhabis sai dramaatilise lõpu, kui maailmameistritiitli võttis endale Red Bulli piloot Max Verstappen. Ometi sundis tekkinud olukord FIAt muutuseks.

F1-sarja viimasel etapil tegi võistluse juht Michael Masi eelviimasel ringil otsuse, millega lasi turvaauto tagant minema ringiga mahajääjad, kes olid kahe tiitlipretendendi Verstappeni ja Mercedese piloodi Lewis Hamiltoni vahel. Seejärel kutsus ta turvaauto rajalt ära ja hollandlane suutis viimasel ringil britist mööduda ning MM-tiitli võita.

Talle avaldasid enne otsust tugevat survet mõlema meeskonna tiimijuhid. Mercedese boss Toto Wolff nõudis, et kehtima jääks eelviimasel ringil olnud paremusjärjestus, Red Bulli pealik Christian Horner soovis, et mõlemad mehed saaksid viimasel ringil võidu sõita.

Nüüd tunnistas F1-sarja mootorispordiosakonna tegevjuht Ross Brawn, et sellist võimalust tiimijuhtidel järgmisel aastal enam ei ole. «See ei ole aktsepteeritav, et tiimijuhid saavad Michael Masit niimoodi surve alla panna. Toto Wolff ei saa nõuda, et turvaautot rajale ei lastaks ja Christian Horner ei saa nõuda, et ringiga mahajääjad mööda lastaks. Need asjad on võistluste direktori otsustada ja järgmisel aastal tiimijuhid enam temaga otse rääkida ei saa,» tunnistas Brawn Auto Motor und Sportile antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles