Jüri Vipsi F1 testi sattus tõrvatilk, mida ei saa ületähtsustada

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips Abu Dhabis F1 testil.
Jüri Vips Abu Dhabis F1 testil. Foto: ALI HAIDER/EPA/Scanpix

Jüri Vips (Red Bull) sai Abu Dhabis toimunud F1 ametlikul testipäeval sõita 96 ringi ning näitas kokkuvõttes seitsmendat aega. Tõrvatilgaks meepotis oli pärastlõunal toimunud avarii, kus eestlane sõitis vastu rajapiiret. Õnneks suutis meeskond vormeli töökorda saada ning mis kõige olulisem, tiim sai ettenähtud programmi täidetud ja midagi olulist ei jäänud tegemata. Kõige kiirema aja sõitnud Mercedese juuniorile Nyck de Vriesile (1.23,194) kaotas Vips 2,004 sekundit.

Vipsi avarii toimus kurikuulsas 14. kurvis. Saatuse tahtel leidis pühapäevasel Grand Prix’l samas kohas aset Nicholas Latifi väljasõit, mis tõi rajale turvaauto ning avas Red Bullile taktikavõimaluse, et upitada Max Verstappen maailmameistriks.

«Jüri seina sõitmist ei saa liiga üle tähtsustada,» ütles eestlase abimees Marko Asmer Postimehele. «See oli päris imelik väljasõit. Ta ei sõitnud kiiret ringi, müstika. See röövis testipäevast tunnikese, kuid tiim sai siiski oma programmiga ühele poole ja midagi olulist tegemata ei jäänud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles