Revanši ihanud Manchester City lõi Inglismaal vastase värava auklikuks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kevin De Bruyne oma väravat tähistamas.
Kevin De Bruyne oma väravat tähistamas. Foto: Andrew Yates via www.imago-images.de/SCANPIX

Inglismaa kõrgliiga 17. voorus võõrustas tabeliliider Manchester City Leeds Unitedit ning korraldas tõelise etenduse. Kodumeeskond kirjutas tabelisse koguni 7:0 võidu.

City tuli tänasele kohtumisele vastu väga motiveeritud olemisega. Pole ka ime, sest seitse kuud tagasi teenis Leeds nende koduväljakul 2:1 võidu. Seda seejuures vähemuses mängides. Seega ihkas City magusat revanši.

Kodumeeskond tegi tegelikult sotid selgeks juba sisuliselt poole tunniga, mil 3:0 eduseis haarati. Väravad said kirja nii Phil Foden, Jack Grealish kui ka Kevin de Bruyne. Kuigi City tõmbas seejärel avapoolajal jala gaasipedaalilt maha, siis suruti see taas põhja järgmisel 45 minutil.

City ei lasknud vastastel sisuliselt kogu kohtumise aja midagi teha. Pall liikus pidevalt Leedsi karistusala lähedal ning teisel poolajal lendas mänguvahend veel neljal korral väravasse. City poolelt said nime väravaautoritena protokolli veel Riyad Mahrez, John Stones ja Nathan Ake ning de Bruyne suutis avapoolaja tabamusele veel ühe lisada.

Nõnda kindlustas City enda positsiooni Inglismaa kõrgliiga liidrina. Neil on 17 kohtumisega kirjas 41 silma. Liverpool jääb neist ühe vähem peetud kohtumise juures maha nelja punktiga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles