Ametlik: südameprobleemidega silmitsi seisnud jalgpallitäht riputas putsad varna

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sergio Agüero.
Sergio Agüero. Foto: ALBERT GEA/Scanpix

Maailma üheks parimaks ründajaks peetud Sergio Agüero teatas täna ametlikult, et tema karjäär on lõppenud.

Pisarais Agüero andis Hispaanias enda koduklubis FC Barcelonas pressikonverentsi, kus selgitas, et tal polnud võimalik enam jalgpallurina karjääri jätkata. Oktoobris avastatud südameprobleemiga mängimine oleks liiga ohtlik ning võib lõppeda väga nukralt.

«Olen otsustanud lõpetada jalgpallurikarjääri. See on väga raske otsus, ent pidin lähtuma arstide soovitustest. Olin väga raskes seisundis ning jumala abiga tulin sellest välja. Arstid tegid suurepärast tööd ning ma saan eluga normaalselt edasi minna, aga nende soovitus oli, et lõpetaksin karjääri. Tegin kõike, et jätkata, aga pidin tervise esikohale tõstma,» lausus suvel FC Barcelonaga liitunud jalgpallitäht.

Tema viimaseks kohtumiseks jäi 30. oktoobril toimunud mäng Alavesiga, mil Argentina ründetuus 41. minutil pingile vahetati. Juba toona kurtis ründaja rinnus olevale valule. Uuringud tuvastasidki mehel südame rütmihäired.

«Olen väga uhke oma karjääri üle. Unistasin väikse poisina jalgpallurikarjäärist ning Argentina kõrgliigast. Ma ei oleks kunagi uskunud, et jõuan Euroopa tippklubidesse. Seega soovin kõiki inimesi tänada, kes mind sel teekonnal aitasid,» jätkas Agüero.

Agüero suurimad saavutused tulid Inglismaal, kus ta tõusis Manchester City ajaloo suurimaks väravakütiks. Tema arvele jäi Citys 390 kohtumisega 260 väravat. Argentina koondist jõudis mees esindada 101 korda ning lüüa 42 väravat. Ta võitis Argentinaga olümpiakulla ja tänavused Lõuna-Ameerika meistrivõistlused.

«Kõik teavad, mida Manchester City minu jaoks tähendab. Ma andsin endast kõik seal olles. Ma olen väga tänulik selle eest, kuidas nad minu eest Inglismaal hoolitsesid,» lõpetas Agüero.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles