Pohlak: naiste koondise järgmine peatreener tuleb Eestist

Postimees Sport
Copy
Eesti jalgpallinaiskond.
Eesti jalgpallinaiskond. Foto: Raul Mee

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ja naiste koondise peatreener Jarmo Matikainen lõpetasid vastastikusel kokkuleppel koostöö. EJLi presidendi Aivar Pohlaku teatel tuleb koondise järgmine peatreener Eestist.

«Ka Jarmo polnud naiste koondise viimase aja tulemustega rahul. Aruteludega jõudsime ühiselt arusaamani, et meie koostöö pigem lõpeb. Et korraldame naiste poolt ka tehnilises mõttes ümber, tuli otsida lahendusi, kuidas edasi minna. Oleme jõudnud konkreetse plaanini, aga selle väljakuulutamine vajab veidi aega,» rääkis Pohlak. Alaliidu pressiteate järgi tutvustatakse naistekoondise tulevikuplaane jaanuaris.

Matikainen töötas Eestis nii koondise peatreeneri kui ka naiste jalgpalli üldise arendajana. Pohlaku sõnul tuleb need kaks ametit nüüd lahku lüüa, sest kodumaalt pole Matikaineniga võrreldava kogemustepagasiga inimest võtta. Küll on selge, et naiskonna uueks juhendajaks ei saa Eesti meistri FC Flora peatreener Aleksandra Ševoldajeva, on samas rollis ka U17 koondises, kel seisab 2023. aasta kevadel ees kodune EM-finaalturniir.

Pohlak märkis, et Matikaineni pühendunud ja süsteemne töö on andnud Eesti naiste jalgpallile palju juurde. «Jarmo tegeles naiste jalgpalli juhtimisega keerulisel perioodil, mil toimus teatav põlvkondade vahetumine ning seda nii mängijate kui ka treenerite tasandil. Tänan teda nelja aasta jooksul antud panuse eest Eesti naiste jalgpalli arendamisse,» lausus Pohlak.

Eesti koondis asub 2023. aasta MM-valiksarjas alagrupis viimasel kohal. Kaotatud on kõik viis mängitud kohtumist, pole löödud ühtegi väravat ning endale on lubatud lüüa 26 väravat.

Jarmo Matikainen.
Jarmo Matikainen. Foto: Raul Mee

Matikainen tõdes, et aastate jooksul tehtud tööd on näha noortekoondiste paranevates tulemustes, mis muuhulgas baseeruvad tüdrukute liigade reformil, piirkondlikel treeningutel tehtud heal tööl, ladusal koostööl klubidega ja suurenenud harrastusel.

«Jätkan Eesti naiste jalgpalli toetamist ja selle arengu jälgimist. Tänan südamest jalgpalliliitu võimaluse eest Eestis töötada ning mängijaid ja treenereid nende suure pingutuse ja hea koostöö eest. Lisaks tänan naiste ja noortekoondiste personali pühendumise eest jalgpalli arendamisse ning soovin kõigile edu edaspidiseks! On olnud tõeline rõõm olla osa Eesti rahvuskoondisest,» rääkis Matikainen, kes alustas Eestis tööd 2018. aasta alguses. 39 tema käe all peetud A-maavõistlusest võideti kuus mängu ja viigistati samuti kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles