Saskia Alusalu heitis valgust valusale teemale: me kõik saame olla rohkem inimesed

Postimees Sport
Copy
Saskia Alusalu
Saskia Alusalu Foto: Madis Veltman

Endine kiiruisutaja ja olümpialane Saskia Alusalu osales ETV saates «Pealtnägija» kaasautorina ning heitis oma videoloos valgust noorte enesetappudele.

«Oleme ühiskonnana elanud tervisekriisis nüüd juba kaks aastat. Depressiooni all kannatab eelkõige ühiskonna kõige haavatavam osa – noored,» ütles Alusalu sissejuhatuseks, vahendas ERR Uudised.

Saates olid intervjuud kolme emaga, kes olid kaotanud oma teismelise lapse. Alusalu uuris, kuidas emad ja pered raske perioodiga hakkama said ja milliseks on nende elud pärast traagilist sündmust kujunenud.

Kokkuvõtvalt ütles endine tippsportlane, et enesetappude ennetamiseks tuleb üksteise jaoks olemas olla, teineteist mõista ja elada hetkes.

«Esiteks, me kõik saame olla rohkem inimesed, võtta aega, et olla üksteise jaoks päriselt olemas. Teiseks, isegi kui vahel tundub, et mitte keegi ei mõista ja sa oled oma muredega üksi, siis kusagil leidub kindlasti keegi, kes juba sel ajal või mõne aja pärast mõistab ja kellega saab jagada. Kolmandaks: kõik emad kordasid seda sama ideed, et elada tuleb just täna ja praegu, mitte üksnes tuleviku nimel,» rääkis Alusalu lõppsõnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles