Williamsi ja Tsitsipasi treener: suurimast nõrkusest suurima tugevuseni

Postimees Sport
Copy
Ajakirja «Tennis» esikaas.
Ajakirja «Tennis» esikaas. Foto: Tennis

Patrick Mouratoglou on tennisemaailmas üks hinnatumaid treenereid. Tema käe all harjutavad näiteks Serena Williams, Stefanos Tsitsipas ja Coco Gauff. Ajakirja «Tennis» värskes numbris on 51-aastase prantslasega põhjalik intervjuu.

Kui eelmisel korral oli «Tennise» eriliseks intervjueeritavaks Roger Federeri füsiotreener Pierre Paganini, siis seekord vesteldi samuti väga erilise inimese ja samuti muusiku taustaga Patrick Mouratoglouga. Räägiti tema raamatust «The Coach», puudusest, mis takistas tal unistust täide viimast ja tema treeneriedu saladustest.

Loomulikult on teemad seotud Patrick Mouratoglou tenniseakadeemiaga, kuhu on mängima jõudnud suur hulk noori mängijaid ja suuri meistreid. Saame teada, mida ta vaatab tennisetalente küttides, millest algab tema akadeemiasse sisseastuja teekond, mismoodi saab talendist tšempion, milliseid võtteid ta kasutab mängijate vanematega suheldes ning kuidas ta uuendab tennist ja mida suures plaanis teistmoodi teeks.

Teie ees on portreelugu Patrick Mouratogloust – mehest, kes on end pühendanud teiste inimeste unistuste elluviimisele.

Mulle väga meeldis Teie raamat «The Coach». Kas võiksite Eesti lugejaile raamatust ja enda loost veidi rääkida?

Loomulikult. Esiteks on mul väga hea meel, et see teile meeldib. Raamatut kirjutada oli väga põnev, ja arvan, et see pole klassikaline treeneri lugu. Alustasin karjääri tühjalt kohalt ja mu mõttemaailm polnud struktureeritud. Kirjutan sellest, et on väga tähtis võtta vastutus kõige selle eest, mis minuga juhtus.

Ükskõik, mida inimene elus teeb, sõltub tulemus tema hoiakutest ja mõtteviisist ning sellest, kuidas ta oskab oma kogemustest järeldusi teha. On täiesti loomulik, et me aeg-ajalt totaalselt ebaõnnestume, kuid just see viibki meid tulevikus eduni. Positiivsete ja negatiivsete kogemuste abil koguneb terve hulk informatsiooni. Kui seda infot õigesti kasutada, muutub inimene paremaks. Raamatus räägin sellest, kuidas ma erinevate mängijatega erinevaid strateegiaid kasutasin, kuidas meie koostöö kestis ja lõppes. See on lugu mehest, kellel olid kõik eeldused läbi kukkuda ning ehk on lugejail huvitav teada, kuidas kõik täpselt juhtus.

Loe edasi ajakirja «Tennis» värskest numbrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles