Thierry Neuville selgitas oma eluohtlikku avariid

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Sander Ilvest

4. detsembril Hyundai uue hübriidautoga hirmsa avarii teinud ning jõeorus lõpetanud Thierry Neuville pääses taas ralliautosse, kuid selgitas enne seda ränga avarii tagamaid.

Kokkuvõttes tunnistas belglane, et nende naha päästis Rally1 auto uuenduslik turvavarustus. «On näha, et uus turvapuur sai oma tööga hakkama. See päästis meid rasketest vigastustest. Vaatasime ka töökojas koos mehaanikutega ja nad olid nõus, et turvapuur oli tasemel,» rääkis Neuville DirtFishile.

Thirry Neuville'i juhitud Rally1 auto maandus jõeorus.
Thirry Neuville'i juhitud Rally1 auto maandus jõeorus. Foto: Twitter/Ekraanitõmmis

Vahetult enne jõeorgu sööstmist püüdis Neuville uuest võistlusautost asfaldil maksimumi välja pigistada. «Teelt välja sõites oli näha, et seal polnud puid, kraavi, mitte midagi. Oli vaid järsak, sügavusega ligi 30 meetrit.

Auto hakkas alla sööstma ning me teadsime, et maandume katusele. Oru põhjas. Terve selle aja ei puudutanud meie auto mitte midagi, vaid maandusime põhjas. Seal oligi üks järsak ja maandumine, nii lihtne see oligi. Me ei veerenud üle katuse ega midagi. See oli raudselt väga karm õnnetus,» seletas Ott Tänaku tiimikaaslane.

Neuville ja tema kaardilugeja Martijn Wydaeghe viidi pärast õnnetust mõlemad haiglasse. Kui roolikeeraja lasti sealt välja võrdlemisi kiiresti, siis Wydaeghe murdis avariis rangluu ja käis operatsioonil. Kuna sellest taastumine võtab aega kuus nädalat, loeb edasistel testidel Neuville'ile kaarti Julien Vial. Uue hooaja avaetapiks peaks Wydaeghe kõigi eelduste kohaselt aga tagasi kõrvalistmel olema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles