Jalgpalliliit üllitas laste turvalisuse tagamiseks reeglid ning kutsub kõiki klubisid ja treenereid neid järgima

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti Jalgpalli Liidu juhendmaterjal lapse turvalisuse ja heaolu tagamiseks.
Eesti Jalgpalli Liidu juhendmaterjal lapse turvalisuse ja heaolu tagamiseks. Foto: jalgpall.ee

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) andis välja mahuka juhendmaterjali, mis keskendub sportivate laste turvalisuse ja heaolu tagamisele. Tegemist on ainulaadse trükisega, säärast turvalise keskkonna loomise «piiblit» ei ole Eesti sport seni tundnud.

Juhendmaterjal on eelkõige suunatud klubidele ja iga päev jalgpallis tegutsevatele inimestele, sealhulgas ka lastele ja nende vanematele. Käsiraamat sisaldab nii teoreetilisi suuniseid, näiteid kui ka praktilisi näidisvorme, mida saab erinevates olukordades rakendada. Peatükkides käsitletakse turvalisuse tagamise alustõdesid, organisatsiooni valmisolekut ja ennetustööd, teadlikkuse tõstmist, juhtumitest teavitamist ning turvalisust tagavate meetmete mõõtmist.

Käsiraamatu koostamise visionääriks oli EJLi rahvajalgpalli osakonna juhataja, endine koondislane Teet Allas. Ta rõhutas, et käsiraamatu koostamise peamiseks ajendiks oli kõigi jalgpallis lastega seotud poolte teadlikkuse tõstmine. «See valdkond oli varem küllalt pilla-palla. Viimastel aastatel on toimunud rida koolitusi, kus on neist asjadest räägitud. Põhjalik kogumik aitab need teemad kõik kokku võtta,» ütles Allas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles