Bolšunovi vaevab salapärane tervisemure, venelased on nõutud

Postimees Sport
Copy
Aleksander Bolšunov.
Aleksander Bolšunov. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP/Scanpix

Vähem kui kaks kuud enne Pekingi taliolümpia algust on Venemaa suusakoondise üks liidreid Aleksander Bolšunov sattunud suurde auku. Tavapäraselt igal võistlusel võidu nimel võitlev venelane on sel hooajal võitnud vaid ühe etapi. Põhjuseks on meest vaevav salapärane tervisehäda.

Venemaa suusaliidu juht Jelena Välbe kinnitas, et Bolšunovi vaevab seni tuvastamata tervisemure ning selle tuvastamiseks on mehelt võetud vereproov. «Me ei tea jätkuvalt, milles on asi. Laual on kaks varianti: viirus või mõni allergia,» ütles Välbe intervjuus Match TVle.

«Kui tegemist pole allergiaga, vaid on hoopis mingisugune viirus, siis pole olukord kiita,» lisas ta ning selgitas, et Bolšunovil on küll kerged haigussümptomid, kuid need on kestnud juba pikka aega.

«Tema silmad on märjad ja nina tilgub vett. See meenutab allergiat. See on ebamugav olukord. Kõige olulisem on tema tervis korda saada,» rääkis Välbe.

Bolšunov jättis laupäeval toimunud Davosi suusasprindi vahele, viidates haigusele. Päev hiljem oli ta 15 km vabatehnika võistlusel stardis, kuid piirdus alles 12. kohaga. Välbe hinnangul oli rajale tulemise otsus vale.

«Ta tegi selle otsuse laupäeva õhtul toimunud treeningu põhjal. See oli vale otsus, ma polnud temaga nõus. Kahjuks polnud ma võistluspaigas. Loodan, et ta muutub ajaga, sest ta on veel noor ja võitlushimuline sportlane,» arvas Välbe 24-aastase Bolšunovi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles