Inglismaa kõrgliiga võib minna koroonapausile, klubid on jagunenud kahte leeri

Postimees Sport
Copy
Inglismaa kõrgliigas hakati alles hiljuti pealtvaatajatel kontrollima koroonapassi olemasolu. Foto on illustratiivne.
Inglismaa kõrgliigas hakati alles hiljuti pealtvaatajatel kontrollima koroonapassi olemasolu. Foto on illustratiivne. Foto: Peter Cziborra/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas jäävad sel nädalavahetusel pidamata pooled kohtumised, põhjuseks klubidesse tunginud koroonaviirus. Mõned klubid on palunud liiga pausile panna, et oma read korda saada, teised aga soovivad mängudega iga hinna eest jätkata.

Kolmapäeval teatas liiga uustulnuka Brentfordi juht Thomas Frank, et kõik nädalavahetuseks planeeritud matšid tuleks edasi lükata, et klubid saaksid koroonaviiruse kolletega tegeleda, seni on liiga olnud sellele vastu.

Newcastle’i juht Eddie Howe oli arvamusel, et kõiki tuleks hoolimata viirusest käsitleda võrdselt – kas ära jätta kõik mängud või lubada kõigil kohtumistel toimuda. «Liiga ühtsuse huvides on vaja mingisugust otsust. Praegune seis on halb, sest asjad on läinud nihkesse,» vahendas BBC Howe’i sõnumit.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp ei näe, milline oleks kasu, kui liiga seisma pandaks. «Pausile panemine pole ilmselt õige tegu, kuid praeguse ajakava juures peaksime olema paindlikumad,» ütles sakslane.

Muidugi tuleb mängu ka raha, sest Premier League’iga on seotud suured telelepingud. Esimese koroonalaine ajal toimunud mänguseisaku tõttu pidi liiga maksma telejaamadele Sky Sports ja BT Sport tagasi 262 miljonit eurot, seda hoolimata sellest, et hooaeg sai tegelikult lõpuni mängitud. On selge, et ükski telekanal ei soovi praegu mängude ärajäämist, sest suur osa riigi elanikest on taas kodudesse surutud ning jalgpall on oluline iganädalane meelelahutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles