Seim jäi MMil esikümnest välja, Talahhadze viis maailmarekordi uutesse kõrgustesse

Postimees Sport
Copy
Tõstja Mart Seim.
Tõstja Mart Seim. Foto: Kristjan Teedema

Usbekistanis toimunud tõstmise MMil sai Mart Seim üliraskekaalus 12. koha (175 kg + 225 kg). Rebimises ja tõukamises ja koondtulemusena parandas maailma tippmarki grusiin Laša Talahhadze (225 kg + 267 kg).

Tulemused kokkuvõttes

Foto: Ekraanipilt

Seimi algraskuseks oli rebimises 175 kg ning sellega sai eestlane hakkama, kuid kahel järgmisel korral oli kangil 180 kg ja see jäi talle seekord kättesaamatuks. Kahe grupi kokkuvõttes oli Seim rebimise järel alles 15. kohal.

Võistlust asus juhtima suurfavoriit, olümpiavõitja Laša Talahhadze, kes parandas rebimises enda nimel olnud maailmarekordit kahe kilogrammi võrra, uus rekord on nüüd 225 kg.

Rebimise tulemused

Foto: Ekraanipilt

Enda trumpalal tõukamises oli Seim esimene mees, kes pidi oma etteaste tegema. Algraskuseks oli 225 kg ning sellega sai eestlane hakkama, kuid 233 kg ja 236 kg olid seekord liiga suureks pähkliks.

Tõukamiseski parandas Talahhadze maailmarekordit ning astus jälle sammukese lähemale, et alistada kokkuvõttes maagiline 500 kg piir.

Tõukamise tulemused

Foto: Ekraanipilt

Enne võistlust

Seimi parim tulemus MMilt pärineb 2015. aastast, mil ta sai Houstonis toimunud võistlusel hõbemedali. Esikaheksasse on ta pääsenud veel kolmel korral, tulles neljandaks (2014), viiendaks (2017) ja kuuendaks (2018).

Eesti meistrivõistlustel oli Seim koondtulemus 400 kg, kuid MMil on kõrgesse mängu tõusmiseks ilmselt vaja kõrgemast klassist tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles