Jean Todt jagas südamlikku mälestust Schumacherist: ma ei unusta seda kunagi

Postimees Sport
Copy
Jean Todt (vasakul) ja Michael Schumacher 2009. aastal.
Jean Todt (vasakul) ja Michael Schumacher 2009. aastal. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Ametist lahkuv Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Jean Todt avas ennast neljapäeval toimunud galaõhtul, kus pärjati aasta kõige edukamaid autosportlasi. Peagi ametist lahkuv Todt avaldas, et igatseb Michael Schumacherit ning et sakslasel oli tema FIA juhiks valimisel oluline roll.

«Ma igatsen täna Michaelit. Ta on osa minu elust praegu ja ka tulevikus. Me oleme koos ehitanud palju asju ja elanud üle tagasilööke, mis on teinud meid tugevamaks,» ütles Todt, kes oli Ferrari tiimipealik seitsmekordse maailmameistri Schumacheri kõige kuldsemal perioodil, vahendas Ilta-Sanomat.

Todt sai FIA presidendiks 12 aastat tagasi ning meenutas, et Schumacher mängis selle juures olulist rolli. «Igal kandidaadil oli õigus endaga kaasa kutsuda kuus inimest, et nad oleksid hingeliseks toeks. Minul oli ainult kolm: minu naine, Michael ja minu poeg. Ma ei unusta seda kunagi.»

75-aastase Todti ametiaeg on lõppemas. Ta on üldpildis oma pärandiga rahul ning arvab, et uue näo esilekerkimine FIA presidendina on ainult hea.

FIA president valitakse reedel, peamised kandidaadid on Mohammed Ben Sulayem ja Graham Stoker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles