Neuville avaldas detaili, mida Hyundai ei tahtnud öelda

Postimees Sport
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Sander Ilvest

Belgia rallisõitja Thierry Neuville avaldas, et tema sõlmis Hyundaiga kolme aasta pikkuse lepingu, vahendab Soome ralliportaal Rallit.fi.

Uudis kontrahtist pole rallifännile mõistagi uudis, sest Hyundai teatas nii Neuville'i kui ka 2019. aasta maailmameistri Ott Tänaku jätkamisest käesoleva aasta mai alguses.

Küll on aga uudis lepingu pikkus. Hyundai pressiteates oli kirjas vaid, et tegemist on mitme aasta pikkuse kontrahtiga ning täpselt samamoodi vastati ka Postimehe päringule, mida see «mitme aasta pikkune leping» siis täpselt tähendab.

Muide, Neuville ei oska praegu öelda, mis saab käesoleva lepingu lõppedes. «Võib-olla sõidan siis osalise hooaja või lahkun mõnda teise sarja. Oleks lahe midagi muud proovida. Võib-olla sõita kuskil, kus on rohkem seiklust ja vähem ettevalmistust,» sõnas ta.

Näiteks soovib Neuville kätt proovida ringraja 24 tunni sõitudel ega välista, et ehk tahab ta kunagi startida kõige kuulsamal 24 tunni sõidul ehk Le Mans'il. «Kõige rohkem olen aga huvitatud Spa ringrajal sõidetavalt GT-sarjast. See oleks tõeliselt lõbus.»

33-aastane belglane on rallimaailma kindel tipp. Ta on viis korda lõpetanud MM-sarja üldarvestuse teisel kohal. Ta on võitnud 15 MM-etappi ja jõudnud 50 korda poodiumile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles