Aidaa, rahamäed! Kaks NBA staari on sel hooajal kaotanud üle 11 miljoni euro

Postimees Sport
Copy
Korvpallur Kyrie Irving.
Korvpallur Kyrie Irving. Foto: Adam Hunger/AP/Scanpix

Maailma tugevaima korvpalliliiga NBA tähed Ben Simmons ja Kyrie Irving pole sel hooajal käinud väljakul üheski kohtumises. Kahe peale on nad seetõttu kaotanud üle 11 miljoni euro.

25-aastane Simmons kuulub Philadelphia 76ersi rivistusse, kuid teatas tänavu augustis, et ei taha enam klubi särki kanda. Austraallane ähvardas, et kui teda mõnda teise tiimi ei vahetata, keeldub ta hooajaeelses treeninglaagris osalemast.

Täpselt nii ka läks. Muide, kuigi Simmons on hea mängija, on teda raske vahetada, kuna tal on kopsakas leping, aga ta on kohutav kolmepunktiviskaja, mis on tänapäeva korvpallis eeskätt tagameestele ja ääremängijatele vaat et hädavajalik oskus.

Simmonsi vägikaikavedu 76ersiga jõudis lõpuks sinnani, et klubi otsustas teda erinevate asjade eest trahvida. Kui maakera kuklapoolelt pärit korvpallur märkis, et ta pole võistkonna juures olnud vaimsete probleemide pärast, otsustas tiim trahvid lõpetada, aga õige pea jätkati sellega, kuna Simmons ei teinud leivaisaga koostööd, et oma väidet tõestada.

Näiteks erinevatest kohtumistest, treeningutest ja mängudest hoidumise tõttu on 76ers teinud Simmonsile sel hooajal trahvi veidi üle 6,5 miljoni euro eest.

Irvinguga on lugu palju lihtsam. Brooklyn Netsi tagamees keeldub end koroonaviiruse vastu vaktsineerimast, mistõttu ei tohi ta mitmes osariigis valitsevate koroonareeglite tõttu korvpalliparketil käia. Klubi otsustas seejärel, et Irving jääb eemale kõikidest kohtumistest. Puudutud mängude tõttu on jänki ilma jäänud veidi üle viie miljoni eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles