Seitse aastat hiljem MK-sarja üldvõitjaks tõusnud norralanna: Mäkäräinenit röövitakse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tora Berger Vancouveri olümpial.
Tora Berger Vancouveri olümpial. Foto: Raigo Pajula

Reedel selgus, et endine Soome laskesuusataja Kaisa Mäkäräinen jääb seitsme aasta tagusest MK-sarja üldvõidust ilma, sest venelannast dopingupatuse Olga Zaitseva tulemuste kustutamise tõttu tõusis punktide ümberarvutamisel uueks tšempioniks norralanna Tora Berger.

Kui algselt kogus Mäkäräinen 2013/14 hooajal 861 ja Berger 857 punkti, siis ümberarvutamise tulemusena sai norralanna 868 ja soomlanna 863 punkti.

«Kuulen sellest esimest korda teie käest,» lausus Berger NRK ajakirjanikule. «Selline otsus on kõige karmim Kaisale. See on väga kummaline olukord, sest medalid ja võidutunne on ehe vaid hetkes.»

«Kui Kaisalt tõesti kristallgloobus ära võetakse, siis loodetavasti puhastab ta selle tolmust puhtaks,» naljatas Berger, kuid lisas, et seitse aastat hiljem MK-sarja üldvõitjaks tõusmine tundub nagu Mäkäräineni röövimine.

Omaette küsimus on, mis saab tolle hooaja auhinnarahast. IBU võistlusdirektor Felix Bitterling selgitas, et teemaga tegeletakse, kuid see on praegu teisejärguline küsimus. «Sellega tegelemine on paras õudusunenägu, seda võivad kinnitada ka meie raamatupidajad,» lausus ta. Tõenäoliselt Mäkäräinenilt midagi tagasi ei nõuta, kuid Bergerile makstakse juurde.

Värske uudis kergitas Bergeri kahekordseks MK-sarja üldvõitjaks, sest üks kristallgloobus on tal ka hooajast 2012/13. Tiitlist ilma jäänud Mäkäräinen on nüüd samuti kahekordne MK-sarja üldvõitja. Ta triumfeeris hooajal 2010/11 ja 2017/18 .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles