Eesti kalendrist kõrvaldatud Tallinna ralli toimub soomlaste toel

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ralli 2010
Tallinna Ralli 2010 Foto: Karli Saul

Kuigi Eesti autospordiliit otsustas, et 28 korda toimunud Tallinna ralli pole tänavu Eesti meistrivõistluste etapp, ei jää Põhja-Eesti rallisõbrad võistluseta. 4. ja 5. mail toimuval kihutamisel annavad tooni külalised Soomest.


«Meile on lubanud tulla väga palju Soome F-Cupi sarja võistlejad. Tuleval hooajal soovivad nad siin korraldada oma meistrivõistluste etappi,» rääkis Tallinna ralli peakorraldaja Toomas Ristlaan.
«Olen rääkinud ka Eesti sõitjatega – kuigi tegemist pole riigi meistrivõistlustega, kavatsevad paljud ikkagi võistelda. Tean, et vaid Markko Märtini tiim on samal ajal Eestist ära.»

Ristlaan ja võistluse juht Margus Karjane tunnistasid, et ei mõista koduste autospordijuhtide otsust. «Sellist asja ei oska millegagi seletada,» märkis Karjane. «Mulle pole alaliidu surve siiski üllatus. Tean, et otsus langetati turvavaatleja ja null-autoga sõitjate jutu järgi, kes väitsid, et meie ralli pole turvaline. Samas oleme üks vähestest, kes kasutab selle jaoks litsentseeritud turvafirma teenust.»

Autospordiliidu peatselt ametist lahkuval peasekretäril Arno Sillatil oli aga kogu loost teistsugune arusaam. Ta viitas pikkade traditsioonidega võistluse üha halvenevale korraldusele ning sellele, et Tallinna võimalused on jäetud kasutamata.

«Oleme alaliidu poolt Tallinna rallisse väga palju panustanud ja Ristlaanega korraldamisega kaasnenud probleemidest rääkinud,» selgitas Sillat. «Mõistagi oli otsus valus, kuid pigem olgu meistrivõistlustel vähem etappe, kui et nad on halvasti korraldatud.» Ristlaan pareeris: «Sõitjate poolt pole meile tulnud ühtegi pretensiooni.»

Autospordiliit püüdis Tallinna rallit turgutada 2007. aastal, kui Urmo Aava eestvedamisel toodi publiku meelitamiseks kiiruskatse Tallinna kesklinna. «See oli üritus, mida saanuks tulevikus müüa, kuid toona jäi meil aega natuke väheks,» meenutas Sillat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles