Vaktsineerimisest keeldunud NBA täht kutsuti tagasi meeskonda

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kyrie Irving on NBA üks suurimaid vaktsiinivastaseid.
Kyrie Irving on NBA üks suurimaid vaktsiinivastaseid. Foto: Jeff Hanisch

Brooklyn Nets toob meeskonda tagasi Kyrie Irvingu, kes visati hooaja hakul tiimist välja, kuna ta polnud nõus end vaktsineerima ega saanud seega reeglite järgi kodumänge mängida.

Oktoobris eemaldas Nets 29-aastase korvpallitähe meeskonnast, sest New Yorgis kehtestatud koroonareeglid sätestasid, et kõik avalikel üritustel osalevad täiskasvanud peavad olema vaktsineeritud. Irving on jäänud põhimõttekindlaks ega ole end jätkuvalt vaktsineerinud.

Kuna Netsi mängijaid on tabanud vigastustelaine, nimetas klubi Irvingu tagasi koosseisu. Kõiki mänge ta jätkuvalt mängida ei saaks, sest nii New Yorgis kui ka Torontos kehtestatud määrused nõuavad tänaseni mängijate vaktsineerimist.

«Arvestades meie olukorda vigastatud ning haigete mängijatega, tegime selle otsuse kooskõlas mängijatega,» teatas Netsi peamänedžer Sean Marks. «Usume, et Kyrie lisandumine ei tee meid mitte ainult paremaks meeskonnaks, vaid võimaldab meil optimaalselt tasakaalustada kogu tiimi füüsilist koormust.»

Irvingu meeskonda lisandumine ei käi aga sõrmenipsust. Esmalt peab ta viiel erineval päeval andma viis negatiivset koroonaproovi. Kui ta lõpuks meeskonda saab, peab ta iga päev uue koroonatesti tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles