Raasiku/Mistrale magus võit, Viljandi ja Tapa kaotasid Leedus

Postimees Sport
Copy
Väravavaht Kristian Käbi viskas Raasiku/Mistra võiduvärava leedukate vastu.
Väravavaht Kristian Käbi viskas Raasiku/Mistra võiduvärava leedukate vastu. Foto: Marie-Johanna Kippar/EKL arhiiv

Tihedale nädalavahetusele Balti käsipalliliigas lükkasid hoo sisse kolm Eesti klubi, kes pidasid üheaegselt võõrsil lahinguid leedukatega. Raasiku/Mistra sai magusa ja dramaatilise 28:27 (12:11) võidu Alytuse Varsa-Stronglasasi üle, kuid Viljandi HC ja SK Tapa tunnistasid Vilniuse klubide paremust

Tabelitippu silmas pidades toimus laupäevase lõunaaja mängude tähtsaim kohtumine kahtlemata Vilniuse VHC Šviesa ja Viljandi HC vahel. Viimasel oli Balti liiga liidrina 22 punkti ja Leedu meister paiknes kolmandal kohal vaid viie silma kaugusel.

Laupäevane Vilnius eestlastele külalislahkust ei osutanud

Võõrustajad olid mänguks paremini valmis, alustasid kõrge tempoga ja resultatiivselt. Viie minutiga sai Šviesa 5:1 eduseisu, aga külalised pärast Sten Maasalu tabamust vahe minimaalseks. Uuesti põgenesid leedukad eest ja 13. minutil juhtisid 10:5. Suuremaks kui viis väravat Viljandi vahet küll ei lasknud, aga kaotas avapoolaja 12:16.

Riietusruumist tulles vähendasid Kristo Voika ja Ott Varik kaotusseisu kahele väravale, aga edasi domineeris kohtumist Šviesa ning sai lõpuks 32:27 võidu. Hendrik Koks tabas Viljandi kasuks neli ja Mikk Varik neli korda, koguni seitsme palluri arvele jäi kaks väravat. Võitjate täpseim oli Tadas Rasakevičius seitsme väravaga.

Teinegi Eesti klubi mängis samal ajal Leedu pealinnas, kui SK Tapa külastas HC Vilniust. Tapalased tegid hea alguse, Vahur Oolup tulistas kolm väravat ning külalised juhtisid 4:2. Veel üheksandal minutil oldi pärast Marcus Rätteli tabavat karistusviset 5:3 ees, aga siis spurtis kodumeeskond.

Kuue minutiga tehti 5:0 vahespurt ja peagi kärises vahe veelgi. Halvimal juhul juhtis Vilnius 19:10, aga Tapa tegi poolajale tugeva lõpu ning puhkepausile mindi seisul 20:14. Võitlust tapalased ei lõpetanud ka teisel pooltunnil. Rättel vähendas vahe 39. minutil neljale väravale, 23:19.

Vilnius juhtis kohtumist siiski lõpuni ja sai lõpuvile kõlades 35:29 võidu. Oolup viskas Tapa kasuks 12 väravat, Rättel, Ilja Kosmirak ja Rail Ageni lisasid neli. Leedukate parimana tabas Mindaugas Urbonas sarnaselt Oolupile tosin korda.

Väravavaht Kristian Käbi viskas koos lõpusireeniga võiduvärava

Raasiku/Mistra jahtis hooaja neljandat võitu Balti liigas vahetult tabelis eestlaste ees oleva Alytuse Varsa-Stronglasasi vastu. Kohtumine kulges avavilest lõpusireenini ülimalt tasavägiselt ja sai dramaatilise lõpu. Ukrainlasest mängujuht Vladislav Naumenko viskas Raasiku esimesed viis väravat, kuid mänguseis oli 5:5.

Poolajavileks juhtisid külalised 12:11 ja 35. minutil saadi Enrico Antoni tabamuse läbi 15:13 ette. Peagi haaras kontrolli Varsa, aga põhimõtteliselt visati väravaid pikalt kordamööda ja tabloolt käisid läbi kõikvõimalikud viigiseisud. Murdemoment tundus tekkivat kümme minutit enne lõppu, kui võõrustajad 25:22 ette said.

Raasiku vastas aga 4:0 vahespurdiga, mille lõpetuseks viis Vladimir Žitnikov külalised 26:25 juhtima. 105 sekundit enne lõppu tõi Rauno Ausi vise 27:27 viigi, mõlemad meeskonnad ebaõnnestusid rünnakul ning väravavaht Kristian Käbi saatis palli koos sireeniga üle väljaku vastaste tühja väravasse!

Magusa 28:27 võidu saanud Raasiku täpsemad snaiprid olid Naumenko seitsme ning Aus ja Anton nelja väravaga. Varsa-Stronglasasi ja kogu kohtumise parimana tabas Žygimantas Micevičius kaheksa korda.

«Väga tubli võitlus poistelt – kordagi ei antud alla, ehkki vastasel oli initsiatiiv ja juhtis rohkem. Magus võit, sest kaua võib ühe väravaga leedukatele alla jääda,» vihjas Raasiku/Mistra peatreener Jüri Lepp kahele 31:32 kaotusele, mis kuu aega tagasi Vilniuse klubidelt saadi.

«Võidumaitset teeb natuke mõrudamaks tõsiasi, et Rauno Kopli vigastas raskelt põlve ja viidi haiglasse. Eks mängude arvud ja koormused on suured olnud ning kuna Rauno asendaja Marko Slastinovski on ka eemal olnud, siis sellised traumad juhtuvadki,» tunnistas Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles