Biatlonikuninga Bö 665 päeva kestnud seeria jätkub

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Laskesuusatamise MK-etapile Prantsusmaal Annecy-Le Grand Bornandis pani punkti meeste 15 km ühisstart. Viimased kolm hooaega MK-sarja üldarvestuse võitnud Johannes Thingnes Bö jätkas oma vaat et kaks aastat kestnud seeriat.

Nimelt pole Bö tervelt 665 päeva läbinud ühtegi individuaalset biatlonivõistlust, kus on tulnud laskmas käia neli korda, tiirus puhaste paberitega ning nõnda läks ka täna: norralane eksis suisa viis korda.

Kodupubliku rõõmuks ületas esimesena finišijoone võistlust pärast avatiiru juhtima läinud ja kogu aeg ohje hoidnud Emilien Jacquelin, kes eksis vaid esimeses püstitiirus korra ning näitas suusarajal võimu.

Prantsusmaale kindlustas kaksikvõidu MK-sarja üldliider Quentin Fillon Maillet (1+1+0+0, kaotust võitjale 3,5 sekundit), kolmanda koha sai Tarjei Bö (0+0+1+1, +10,3).

MK-sarja üldarvestuses tõusis liidriks just Jacquelin. Vahed on aga väikesed, sest kui tänasel võidumehel on koos 371 punkti, siis Fillon Maillet'l 369 silma. 347 punktiga on kolmas norralane Vetle Sjaastad Christiansen.

Mehed tulevad MK-sarjas taas võistlustulles uue aasta 6. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles