Rekordihoos Manchester City hõõrub käsi kokku: jõulutiitel tähendab neile ju Premier League'i krooni!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Manchester City mehed väravat tähistamas.
Manchester City mehed väravat tähistamas. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas alistas Manchester City täna võõrsil 4:0 Newcastle Unitedi. Rõõmu tekitasid neile ka Londoni Chelsea 0:0 viik Wolverhampton Wanderersiga ja Liverpooli 2:2 viik Tottenham Hotspuriga, sest kaotasid ju nende lähimad jälitajad punkte.

Araabia Ühendemiraatide naftaraha toel tippu roninud City teenis hiljuti Saudi Araabia naftarahade eest soetatud Newcastle'i alistamisega käesolevas kalendriaastas 34. võidu Premier League'is, mis on liiga uus rekord.

«Tippmargid on selleks, et neid murda ja hoiame rekordeid meeleldi,» vahendas BBC City peatreeneri Pep Guardiola sõnu. «Eelistan tiitleid võita, aga sellise tippmargini jõudmine näitab stabiilsust.»

Newcastle'i alistamine kindlustas ka selle, et City läheb jõuludele vastu Premier League'i tipus. Seda on varem juhtunud kaks korda – hooaegadel 2011/12 ja 17/18 – ning mõlemal korral kuulutati nad ka hooaja lõpus Premier League'i tšempioniks.

Ent jälitajad pole kuigi kaugel. Liverpool läks Tottenhami vastu küll 70. minutil Andy Robertsoni väravast 2:1 juhtima, ent lasi neli minutit hiljem väravavaht Alisson Beckeri tohutu apsu tõttu (ta tuli väravast välja ning lõi pallist mööda, ründaja töö oli pall tühja võrku saata) viigistada ja 77. minutil saadeti Robertson punase kaardiga duši alla. Viigipunkt tähendab, et nad kaotavad Cityle kolm silma, Chelsea kaotus on kuus punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles