VIDEO ⟩ Šokk: Tartu kukutas korvpalli karikafinaalis BC Kalev/Cramo! (2)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Tartu Ülikooli korvpallurid võitlesid mehiselt. Tasuks karikavõit!
Tartu Ülikooli korvpallurid võitlesid mehiselt. Tasuks karikavõit! Foto: Sille Annuk

Korvpalli Eesti karikavõitjaks krooniti kodupubliku ees mänginud Tartu Ülikool Maks & Moorits, kes alistas finaalis 82:73 viimastel aastatel kodukamaral domineerinud BC Kalev/Cramo. Viimase veerandi võitis Tartu suisa 36:17.

Pealinnaklubi võitis avaveerandi 19:12, kuid Tartu püsis kenasti mängus ega lubanud Cramot kohtumise jooksul liiga kaugele. Ei saa jätta märkimata, et tartlased kasutasid kohtumises väga palju maa-ala kaitset ning suutsid sellega Cramo rünnakut halvata.

Viimasele neljandikule mindi Cramo 56:46 eduseisus, aga Märt Rosenthali vedamisel tuli Tartu üha lähemale. Esimest korda mindi finaali juhtima 3.56 enne lõppu, kui Rosenthal tabas kahepunktiviske. 

Seis siis oli 65:63, õige pea aga juba 75:65. Tartu lõpuspurt neljanda veerandi teises pooles oli lihtsalt sedavõrd hea, et pühkis vaiba Cramo jalge alt. Silas Melson viskas 55,3 sekundit enne lõppu seisuks 72:78, kuid liiga ohtlikuks Cramo Tartu jaoks ei saanud.

Üleplatsimehena tõi Kristjan Kitsing Cramole tervelt 26 punkti. Võitjate ridades säras Rosenthal 19 silmaga, tema arvele kanti ka kuus korvisöötu ja viis lauapalli. Tema takistamiseks tehti tervelt üheksa viga.

Tulemus on suur šokk, sest näiteks Eesti-Läti korvpalliliigas on Tartu kahe võidu ja üheksa kaotusega eelviimane. Cramo näol on aga tegemist võistkonnaga, kes mängib tugevas VTB liigas ning osaleb tänavu ka Meistrite liigas. Lisaks, veel 29. oktoobril võitis Cramo Tartut 86:36...

Tartu meeste emotsioon pärast võitu:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles