Viimasel veerandil 17 punkti visanud Tartu sangar Rosenthal: ma naudin seda, kui vahe on väike ja pead hakkama mängu tegema

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Märt Rosenthal (palliga) karikafinaalis.
Märt Rosenthal (palliga) karikafinaalis. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikool Maks & Moorits šokeeris täna korvpallifänne, alistades Eesti karikavõistluste finaalis 82:73 Eesti viimaste aastate valitseja BC Kalev/Cramo. Taaralinlaste parimana 19 punkti toonud Märt Rosenthal avaldas pärast kohtumist Inspira otse-eetris, et loodetavasti saab Tartu nüüd ree peale tagasi ja oma mängu uuesti käima.

Käimasolev hooaeg pole Tartule olnud kergete killast. Kui täna võideti neljas veerandaeg 36:17, siis oktoobri lõpus toimunud omavahelises kohtumises viskas Tartu kogu kohtumise peale vaid 36 silma. Eesti-Läti liigas on nad kahe võidu ja üheksa kaotusega eelviimased.

«Enne mängu mõtlesin endamisi natuke selle peale, et eelmine mäng saime ainult 36 punkti. Aga ütlesin kõigile, et ärge mõelge sellele. Mängime oma mängu,» sõnas Rosenthal.

Tartus peetaval karika finaalturniiril pääseti kullalahingusse üle Kolgata tee, sest eilses poolfinaalis oldi TalTechi vastu vahepeal 13-punktilises kaotusseisus, aga lõpuks võideti neljas veerandaeg 28:10 ja mäng 88:71.

Seega on karikavõit tartlaste hingele tohutult magus palsam. Rosenthal oli Tartu tõeline sangar, sest tõi oma 19 punktist tervelt 17 neljandal veerandajal. «Mulle meeldib, kui oled autsaider, vahe on viis-kuus punkti ja pead hakkama mängu tegema. Naudin neid hetki,» tunnistas ta.

Rosenthal kiitis ka lätlasest peatreenerit Nikolajs Mazursi, kes tegi mängumehe hinnangul mõlemas nädalavahetuse karikakohtumises õiged taktikalised otsused. «TalTechi vastu kaitses ainult vahetasime, täna olime sisuliselt kogu aeg maa-alas,» märkis ta.

Tartu võit on üllatav ka seetõttu, et alles kolmapäeval oldi raskustes Tallinna Kalevi alistamisega. Lõpuks võeti küll 81:73 võit, aga see polnud ilus. Millest selline ümbersünd?

Rosenthali sõnul kogunes meeskond ühissöömisele. «Kõik mängijad rääkisid seal omavahel asjadest. See nädalavahetus oli väga oluline ka see, et publik oli suurepärane ning uskusime iseendasse ja meeskonnakaaslastesse. Seda polnud me eelmistes kohtumistes näidanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles