Suur naiste võrkpallifinaal lükati koroonaviiruse tõttu edasi

Postimees Sport
Copy
Audentese SG/Noortekoondis mulluses karikafinaalis. Siis jäädi 0:3 alla TalTechile.
Audentese SG/Noortekoondis mulluses karikafinaalis. Siis jäädi 0:3 alla TalTechile. Foto: TAIRO LUTTER/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Täna pidanuks selguma Eesti võrkpalli naiste karikavõitja, ent Tartu Bigbanki ja Audentese SG/Noortekoondise mäng lükatakse koroonaviiruse tõttu edasi.

Mõlema naiskonna kõik liikmed tegid eile PCR koroonatestid ning kahe Tartu mängija proovid osutusid positiivseks. Seetõttu otsustas Eesti võrkpalli liit mõlema klubiga suheldes kohtumise edasi lükata, seisab pressiteates. 

Meeste karikafinaalis kohtuvad täna kell 19 tiitlikaitsja Tallinn Selver ja Tartu Bigbank. Postimees teeb sellest kohtumisest ka otseülekande. Mõlemad meeskonnad tegid eile PCR koroonatestid, mis kõik osutusid negatiivseks. Varasemast on üks Tartu meeskonna mängija koroonaviirusega isolatsioonis.

Eelmüügist ostetud pilet kehtib ka uuel ajal toimuval naiste karikafinaali mängul.

Alaliit ja selle liikmesklubid teevad kõik endast oleneva, et võimalik viiruse leviku risk viia minimaalseks.

Enne mängu

Poolfinaalides läks selgelt hõlpsamini Tartul, kes alistas mõlemas kohtumises 3:0 Barrus/Võru VK. Audentese SG/Noortekoondis pidas aga vägevad lahingud Rae Spordikool/VIASTONiga, keda võideti kaks korda 3:2.

Naiste Balti liigas on tänased finaalivastased kohtunud sel hooajal kaks korda: 4. detsembril võttis Bigbank kodusaalis 3:1 võidu, 15 päeva hiljem tegi Audentese SG/Noortekoondis aga 3:0 triumfiga vigade paranduse. Seega tasub finaalist oodata tasavägist lahingut!

Tartu naiskonna peatreener Hendrik Rikand rääkis, et naiskond on finaaliks valmis. «Karikafinaalile läheme vastu loomulikult võidumõtetega – finaal toimub meie kodus ja kindlasti tahame võidukad olla. Oleme finaali nimel ohverdanud mõned mängud ja punktid Balti liigas, kuid kas sellest mängu alguseks piisavalt kasu on, selgub alles vile kõlades. Meil on teatud muresid ning treening- ja mängurütm on erinevatel põhjustel olnud mõnda aega häiritud, kuid usun, et oleme valmis tiitli eest maksimaalselt pingutama. Pühapäeval toimunud nii-öelda finaali peaproovi võitis küll Audentes, kui vastupidiselt teatrile, kus peaproov ja esietendus peavad samamoodi lõppema ning improviseerida saab pisiasjadega, võib spordis esietendus anda peaproovist hoopis erineva tulemuse. Eks me sinna ka oma panuse anda soovime,» kommenteeris Rikand.

Vaadates karikavõistluste lähiajalugu, siis viimasel viiel aastal on karikavõiduni jõudnud TalTech (2019, 2020), Kohila võrkpalliklubi (2016) ja Tartu Ülikool (2017, 2018). TalTech tuli karikavõitjaks ka 2014. ja 2015. aastal, 2013. aastal oli parim Kohila võrkpalliklubi. 2010.–2012. aastal valitses karikavõistlusi Viljandi Metall, 2008.–2009. aastal GMP ja 2006.–2007. aastal Viimsi VK Milstrand/EBS.

Seega saab 22. detsembril Tartu Ülikooli spordihoones selgeks, kas Tartu naiskond tõuseb 2018. aasta järel taaskord troonile või jõuab esimese karikavõiduni Audentese SG/Noortekoondis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles