AMETLIK ⟩ Rauno Sappinen läheb välismaale uuesti õnne proovima

Copy
Rauno Sappinen.
Rauno Sappinen. Foto: Eero Vabamägi

Tänavu teist aastat järjest Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Rauno Sappinen pühib taas kodumaa tolmu jalgelt ning siirdub Poola kõrgliigasse Gliwice Piasti ridadesse.  

Tallinna FC Flora särgis tänavu koduses Premium liigas 30 mänguga 23 väravat löönud ning eurosarjades tosina kohtumisega veel 11 korral võrku sahistanud Sappineni üleminekust sahistati juba paar päeva, kuid nüüd sai see ka ametliku kinnituse.

Pressiteate kohaselt sõlmis Sappinen klubiga lausa 2025. aasta 30. juunini kehtiva lepingu, mida on sobivuse korral võimalik veel 12 kuu võrra pikendada. 

«Minuga on kõik hästi, olen otsusega rahul ja ootan põnevusega, et saaksin juba hooaja teises pooles platsile joosta. Kavatsen kõvasti tööd teha ja võistkonda aidata,» märkis väravamasin. «Esmamuljed on väga positiivsed.»

«Võime nüüd ametlikult teatada, et läbirääkimised olid edukad. Me polnud ainsad, kes teda jahtisid, aga olime kõige konkreetsemad. Loodame, et Sappinen näitab oma klassi ka Poola kõrgliigas,» sõnas klubi president Grzegorz Bednarski.

Praegu peetakse Poola meistrisarjas veidi üle kuu kestev talvepaus. Kui enamikul satsidel on mängitud 19 vooru, hoiab Sappineni värkse leivaisa 18 tiimi konkurentsis 12. kohta. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Piasti on 1945. aastal asutatud klubi, mille auhinnakapist võib leida ka ühe Poola meistritiitli (2018–19). Möödunud hooaja lõpetas meeskond Poola kõrgliigas kuuenda kohaga, tänavu hoitakse 19 vooru järel 12. kohta.

Aastatel 2014–15 ja 2017–18 esindas Piasti ka Konstantin Vassiljev.

25-aastane Sappinen on varemgi välismaal õnne proovinud, kuid siiani pole õnnestunud tal korralikult kanda kinnitada. 2018. aastal siirdus ta laenulepingu alusel Belgia kõrgliigas pallivasse Beerschoti meeskonda, kuid nende eest sai edurivimees platsile vaid üksikutes kohtumistes. 

Seejärel siirdus Sappinen Hollandi esiliigasse Den Boschi, kelle eest lõi 32 mänguga ka 6 väravat. 2019–20 hooaega alustas ründaja juba Sloveenia meistriliigas Domžale ridades, kuid sealt naasis ta puuduliku mänguaja tõttu juba pool aastat hiljem tagasi Flora ridadesse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles