Armin Evert Lelle jõudis lühirajaujumise MMil finaali

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Armin Evert Lelle.
Armin Evert Lelle. Foto: Eesti Ujumisliit/Facebook

Kui eelmisel neljapäeval said eestlased rõõmustada Kregor Zirgi vägitegude üle, kes tuli Abu Dhabis toimuva lühirajaujumise MMil 200 meetri liblikujumises viiendaks, siis täna õnnestus MM-finaali murdmine Armin Evert Lellel. 

22-aastane eestlane sai säärase tembuga hakkama 200 meetri selilidistantsil. Neljandas eelujumises osalenud Lelle läbis kaheksa basseinipikkust uue rahvusrekordiga 1.52,30, millest piisas, et viimasena ehk kaheksandana finaali murda.

Muideks, samal distantsil jõudis Lelle finaali ka novembrikuisel lühirajaujumise EMil. Toona platseerus ta lõpuks viiendaks.

200 m selili, neljas eelujumine.
200 m selili, neljas eelujumine. Foto: FINA

Eelujumiste kiireima aja ujus välja ameeriklane Shaine Cass, kes sai kirja 1.49,82. 200 meetri seliliujumise finaal on kavas täna õhtul kell 16.56.

Teisipäeva hommikul hüppas Abu Dhabis vette ka Eneli Jefimova, kel 200 meetri rinnuliujumises siiski eelujumisest edasi pääseda ei õnnestunud. 14-aastane ujumistalent läbis kaheksa basseinipikkust 2.25,32ga, mis andis eelujumises üheksanda koha. Finaali pääsemiseks tulnuks ujuda ligemale viis sekundit kiiremini.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles