Kalev/Cramo toob koju Euroopa tippkorvpalli – miks see spordisõpru ei kõneta?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kamari Murphy ja teised BC Kalev/Cramo korvpallurid annavad endast väljakul kõik. Nagu tribüünidelt näha, pole aga tänavused publikunumbrid teps mitte rõõmustavad.
Kamari Murphy ja teised BC Kalev/Cramo korvpallurid annavad endast väljakul kõik. Nagu tribüünidelt näha, pole aga tänavused publikunumbrid teps mitte rõõmustavad. Foto: Sander Ilvest/Postimees/Scanpix

Viimaste aastate Eesti korvpallimaastiku edukaim tiim Kalev/Cramo lõpetab klubi ajaloo esimese Meistrite liiga põhiturniiri täna kodusaalis türklaste Bursa Tofase vastu. Kahjuks näitavad publikunumbrid, et eurosari pole rahvast saali toonud, kuigi «eksperdid» seda ennustasid.

2009. aastast Venemaa lahtistel meistrivõistlustel, VTB Ühisliigas osalev Cramo mängis enne tänavust viimati eurosarja põhiturniiril 2015/16 hooajal, mil jäädi madalaima tasemega Europe Cupil alagrupis viimaseks. Seejärel prooviti korra õnne ka Meistrite liigas, ent piirduti kvalifikatsiooni teise ringiga.

Läinud aastate jooksul on erinevates spordiringkondades leidunud väga palju nn eksperte, kes Eesti esiklubi siunanud: miks te Euroopas ei mängi?! Viimased kolm kuud tõestavad publiku puudumise läbi, et eurosari pole võluvits. Valem on lihtne: piletitulu toob raha, mis võimaldab paremal tasemel mängijad, kes peaks tooma tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles