Verstappenile päästva õlekõrre ulatanud Latifi lõpetas pikalt kestnud vaikuse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Nicholas Latifi.
Nicholas Latifi. Foto: Hasan Bratic/Scanpix

Vormel 1 hooaja viimasel etapil viis ringi enne lõppu avarii teinud ning sellega Max Verstappenile päästva õlekõrre ulatanud Williamsi piloot Nicholas Latifi tegi sotsiaalmeedias pöördumise.

Latifi avarii Abu Dhabi GP-l tõi rajale turvaauto, mis omakorda andis Verstappenile võimaluse jõuda võistlust kindla eduga juhtinud Lewis Hamiltonist mööduda. Nii ka läks ning Red Bulli sõitja krooniti karjääris esimest korda maailmameistriks.

Nii pea, kui finišilipp langes, täitusid Latifi sotsiaalmeediakontod kommentaaridega. Mõned olid toetavad, teised jälle mitte. 26-aastane kanadalane mõtles vahepeal isegi sotsiaalmeedia kustutamisele, kuid seda ta ei teinud.

Nüüd, kaks nädalat pärast Abu Dhabi GP-d, otsustas Latifi fännide poole pöörduda. Ta avaldas, et on oma avarii tõttu saanud suisa tapmisähvardusi. Selline olukord pole kaugeltki normaalne, tõdes Latifi oma avalduses.

«Ainus, kelle ees pidin vabandust paluma, oli minu meeskond. Tegin seda kohe pärast katkestamist. Tegin kõik õigesti. Mis juhtus edasi, polnud enam minu kontrolli all,» lausus ta.

«Mõned inimesed on öelnud, et sõitsin viimastel ringidel võidu kohtadele, millel polnud mingit tähtsust. Minu jaoks pole vahet, kas kihutan võidu poodiumi, punktide või isegi viimase koha nimel – annan endast alati maksimumi. Nii teevad ka teised võidusõitjad. Kui inimesed sellest aru ei saa või sellega ei nõustu, siis olgu pealegi nii. Teil on õigus oma arvamusele. Kuid kui te täidate need arvamused viha, kiusu ja ähvardustega, siis minu jaoks pole te vormelifännid,» jätkas Latifi.

Oma pika pöördumise lõpus tänas kanadalane neid vormelisõpru, kes on talle toetust avaldanud. «Tahan teile soovida häid pühi ja tervist. Ma ei jõua uue hooaja algust ära oodata!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles