IBU jättis Mäkäräinenile MK-sarja üldvõidu alles

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen. Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Rahvusvahelise laskesuusaliidu (IBU) täitekomitee otsustas, et hooajal 2013/14 on MK-sarjas kaks võitjat.

Kuna dopingupetisest venelanna Olga Zaitseva tulemused diskvalifitseeriti, pidanuks punktide ümberarvestamisel uueks tšempioniks kerkima norralanna Tora Berger. IBU otsustas aga Kaisa Mäkäräinenile tiitli alles jätta, kuid kuulutas samal ajal võitjaks ka Bergeri.

«IBU leppis mõlema sportlasega kokku, et ühel MK-etapil peetakse ühine auhinnatseremoonia. Lisaks saab Berger MK-sarja üldvõidu eest auhinnaraha,» kirjutati pressiteates.

Norralanna sõnul tegi IBU õige otsuse. «Oleksin end väga halvasti tundnud, kui Kaisa oleks pidanud enda kristallgloobuse tagasi andma. Mäletan tiitlivõitlust hästi ning ta oli viimasel etapil tugevaim. Muidugi olnuks kena karjääri viimasel etapil võita, kuid jään oma karjääriga rahule,» lausus Berger, kes on nüüd kahekordne MK-sarja üldvõitja.

Ka Mäkäräinen on hinnangul, et IBU langetas õige otsuse. «Mul on Tora üle hea meel. Seitse aastat hiljem võita pole muidugi sama kui võistluspäeval ning ta ei saanud kõiki hüvesid, mida nii suur võit endaga kaasa toob. Dopingurikkumistest kuulmine valmistab alati pettumust. Tulemuste ümberarvutamisega ei saa ju tegelikke võistlusolusid taasluua. Loodan, et ei pea midagi sellist enam läbi elama ning soovin, et sport oleks dopinguvaba,» ütles soomlanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles