Tuntud korvpalliajakirjanik: Euroliiga tippklubi tahtis väga Kotsarit, ent Hamburg ei lubanud teda ära

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar palliga.
Maik-Kalev Kotsar palliga. Foto: Thorsten Baering via www.imago-images.de/Scanpix

Leedu korvpalliajakirjanik Donatas Urbonas rääkis oma taskuhäälingus, et Maik-Kalev Kotsari vastu on huvi üles näidanud mitmed Euroliiga klubid. Vigastustega kimpus olev Türgi hiid Istanbuli Fenerbahce oli valmis eestlast ka värbama.

Viimased neli mängu järjest võitnud Fenerbahce vajab korvi alla igal juhul täiendust, sest juba pikemat aega on traumaga väljas Danilo Barthel, lisaks langesid hiljuti rivist Devin Booker ja Ahmet Duverioglu. Kuulduste kohaselt lüüakse käed Ateena Panathinaikosest lahkuva Jehyve Floydiga, kuid enne teda sooviti hoopis Kotsarit.

«Tegelikult tahtis Fenerbahce hoopis teistsugust tsentrit, Maik Kotsarit. Ta on teist aastat Euroopas Hamburgis mängiv eestlane. Tema keskmised näitajad [EuroCupil] on 24 minutiga 12 punkti ja 4 lauapalli,» jutustas Urbonas. 

«Ta on teinud ilusaid [EuroCupi] mänge Partizani, Andorra ja Lokomotivi vastu. Ta on juba mõnda aega olnud Euroliiga tiimide radaril. Fenerbahce tahtis teda, sest tegemist on targa mängijaga, kel olemas korralik keskpositsioonivise. Tõsi, vähemalt veel ta kolmeseid ei viska. Aga tema arsenalist leiab ka head korvialused liigutused.  

Ta oli Fenerbahce peamine sihtmärk, aga Hamburg lihtsalt ei lasknud teda ära. Nõnda värvatigi Floyd.»

Täna 25. sünnipäeva tähistava Kotsari kohta on Euroliiga jutte veeretatud varemgi, ent midagi nõnda konkreetset pole kuulda olnud. 211-sentimeetrine pallur müttab Hamburgis teist hooaega, tänavuseks sõlmis ta lepingupikenduse varakult, juba kevadel. Üheks peamiseks argumendiks tõi eestlane, et Hamburg mängib lisaks korraliku tasemega Saksamaa kõrgliigale ka Euroopa tugevuselt teises eurosarjas EuroCupil. 

Mullu, pärast nelja aastat USAs South Carolina ülikoolis veetmist Euroopasse naasnud Kotsar lõi kohe õitsele ning hea hoog on püsinud ka tänavu. Saksamaa kõrgliigas on ta keskmiselt 6,6 palliga tiimi parim lauavõitleja ning 13,6 silmaga üks suuremaid punktikütte.

Olgu öeldud, et Fenerbahce kuulub Euroliigas kindlasti tippude hulka. Seni ainus tiitel pärineb hooajast 2016/17, kuid nelja parema hulka on viimasest kuuest aastast jõutud viiel. Praegu hoitakse liigatabelis seitsme võidu ja üheksa kaotusega üheksandat kohta. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles