Karmistunud koroonareeglid võivad M-Spordi plaanile vee peale tõmmata

Postimees Sport
Copy
M-Spordi rallitiim Monte Carlo rallil 2021. aastal.
M-Spordi rallitiim Monte Carlo rallil 2021. aastal. Foto: @World/M-Sport

Hiljuti 2022. aasta MM-hooaja avaetapiks vinge koosseisu kinnitanud M-Spordi meeskond sai nädalavahetusel halva uudise, sest Prantsusmaa on pannud Ühendkuningriigist tulevatele inimestele karmimad reisipiirangud. WRC tiim oli sama probleemi ees ka eelmisel aastal ning loodab, et ka seekord tehakse järeleandmisi.

Monte Carlo ralli sõidetakse Lõuna-Prantsusmaal ning valitsus teatas laupäeval, et Ühendkuningriigist võib Prantsusmaale reisida vaid olulisel põhjusel. Põhjuseks saareriigis vohama hakanud koroonaviiruse omikroni tüvi. Piirang puudutav nii turiste kui töölähetusi.

M-Sport oli sarnase probleemi ees ka aasta tagasi ning ka siis käisid jutud, et meeskond võivad hooaja avaetapilt sootuks eemale jääda. Seda aga ei juhtunud, sest vaid loetud päevad enne võistlust leevendati karantiinireegleid.

M-Spordi tiimipealik Rich Millener loodab, et sarnaselt laheneb probleem ka sel korral. «Meie plaanid Monte Carloks pole muutunud. Plaanime Prantsusmaale minna jaanuari teisel nädalal, kui toimub võistluseelne test. Kogu meie logistika on selle ümber ehitatud,» ütles Millener DirtFishile.

Millener avaldas lootust, et kuna viimase kahe aasta jooksul on meeskond ja kogu maailm pidanud töötama pidevalt muutuvas koroonaolukorras, siis saadakse jagu ka sellest takistusest.

M-Spordi meeskonnas stardivad Monte Carlos neli meest. Rally1 autode rooli saavad Sébastien Loeb, Craig Breen, Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles