Laskesuusatamise MK-sarja liider tegi olümpia hüvanguks huvitava lükke

Postimees Sport
Copy
Marte Olsbu Röiseland.
Marte Olsbu Röiseland. Foto: Eibner-Pressefoto /EXPA/Adelsberger via www.imago-images.de/Scanpix

Laskesuusatamise MK-sarjas on toimunud kolm etappi ning naiste seas juhib norralanna Marte Olsbu Röiseland. 31-aastane Norra koondise esinumber teatas, et osaleb jaanuaris vaid kahel MK-etapil, sest tahab keskenduda Pekingi olümpiamängudele.

Olsbu Röiseland pani kõik kaardid Pekingi olümpiale, sest otsustas ainsa Norra koondislasena, et jätab vahetult enne taliolümpiat toimuva MK-etapi vahele. Norralanna tunnistas, et ihkab olümpiakulda enam, kui MK-üldvõitu.

«Praegu on olümpiakuld minu jaoks tähtsamal kohal (kui MK-sarja üldvõit - toim). Ma olen pannud selle endale eesmärgiks. See tuleneb ka minu inimtüübist, mulle meeldivad konkreetsed eesmärgid,» ütles Olsbu Röiseland Norra rahvusringhäälingule (NRK).

Olsbu Röiseland on seni olümpialt võitnud kaks hõbedat, 2018. aastal tuli ta teiseks sprindis ja segateates. Tänavust MK-sarja juhib ta 417 punktiga, rootslanna Elvira Öberg kaotab talle 30 silmaga.

Laskesuusatamise MK-hooaeg jätkub 7. jaanuaril Oberhofis, nädal hiljem sõidetakse Ruhpoldingus ja seejärel 17.-23. jaanuar Anterselvas. Pekingi olümpia algab 4. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles