Jokerit sai eestlase toel tähtsa võidu ning möödus taas CSKAst, mäng algas eksootilise hümniga (1)

Postimees Sport
Copy
Kristjan Kombe (keskel).
Kristjan Kombe (keskel). Foto: Jokerit.com

Soome tippklubi Helsingi Jokerite hingekirja kuuluv Eesti jäähokikoondislane Kristjan Kombe käis KHLi kohtumises jääl teist korda, kui aitas Jokerit 2:1 võidule Minski Dinamo vastu.

Kohtumise esimesed väravad löödi avakolmandikul ning 1:1 viigiga normaalaeg lõppeski. Lisaajal oli täpne Kalle Kossila ning Jokerit teenisid hooaja 18. võidu. Kombe sai üheksa minutit mänguaega, kuid väravate löömise hetkel ta jääl polnud.

Jokerite jaoks oli tabeli kaheksanda vastu saadud võit oluline, sest taas on neil võrdselt punkte Moskva CSKAga, kes sai täna tabeliliidrilt Peterburi SKAlt lisaajal 2:3 kaotuse.

3300 pealtvaataja silme all Hartwall Arenal toimunud kohtumise eel mängiti Valgevene meeskonnale aga hoopis Vaikse ookeani saareriigi Belau hümni. Enam kui 10 000 km kaugusel asuva riigi hümn tuli esitusele väidetavalt tehnilise vea tõttu, teatas Jokerit Twitteris.

Venemaa ajakirjanikud kahtlustasid aga sabotaaži Soome fännide või klubitöötajate poolt, kes panid meelega mängima vale hümni. Samas võis tegemist olla tõesti inimliku eksitusega, sest inglise keeles on riikide kirjapildid (Belau ja Belarus) väga sarnased.

Kuressaares sündinud, kuid juba kolmeaastaselt Soome siirdunud Kombe liitus Jokeritega tänavu kevadel, kui sõlmis nendega 2022. aasta lõpuni kehtiva lepingu. Ta tegi oma KHLi debüüdi esmaspäeval CSKA vastu ning avas kohtumise 35. minutil ka mänguskoori, kuid Soome klubi kaotas mängu 1:3.

Suurema osa tänavusest hooajast on novembris Eesti A-koondiseski debüteerinud Kombe veetnud aga Jokerite farmklubis Kiekko-Vanttaa. Kontrahtist tulenevalt võib Kombe paralleelselt esindada ka Helsingi suurklubi. Selline võimalus tal nüüd ka tekkis ning ründaja haaras sellest hiilgavalt kinni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles