Linnamäe otsustas uue kaardilugeja kasuks, Kaur tahab jätkata MM-sarjas

Postimees Sport
Copy
Georg Linnamäe ja James Morgan tegid oma esimese stardi 2021. aasta Rally Estonial.
Georg Linnamäe ja James Morgan tegid oma esimese stardi 2021. aasta Rally Estonial. Foto: Eero Vabamägi

Taskuhääling «PowerStage» tegi tagasivaate lõppenud ralliaastale ning intervjueeris mitmeid Eesti rallimehi. Georg Linnamäe jätkab järgmisel aastal WRC2 sarjas ning kinnitas, et senise põhikaardilugeja asemel hakkab tema kõrval istuma britt James Morgan. Egon Kaur tahab samuti jätkata MM-sarjas sõitmist, kuigi ilmselt tuleb kalender võrreldes tänavusega veidi kesisem.

Tänavu WRC2 sarjas sõitnud innamäe jätkab samas võistlusklassis ka 2022. aastal, kuid tema tavapärase kaardilugeja Volodõmõr Korsia asemel võtab koha sisse britt James Morgan, kellega eestlane alustas saatuse tahtel koostööd juba sel suvel.

Linnamäe senine põhiline kaardilugeja Korsia eksis kevadel toimunud Portugali MM-etapil koroonareeglite vastu ning sai WRC-sarjas hooaja lõpuni kestnud võistluskeelu. Nii oli eestlasel vaja leida, vähemalt ajutiselt, uus kaardilugeja. Rally Estonial istuski tema kõrval esimest korda Morgan ning tulemused hakkasid minema ülesmäge.

Tagantjärgi vaadates oli Portugalis juhtunud arusaamatus koroonareeglitega õnnelik õnnetus. «Volodõmõr oli mulle olnud väga hea kaardilugeja, aga ma tundsin, et nüüd, kui oleme saanud Jamesiga sõita, siis see, et kõrvale tuli briti kaardilugeja, on mind aidanud väga palju legendiga. Ja et mitte Volodõmõr ei oleks olnud, aga James on väga töökas. Tal on väga-väga head ideed, mida sõitjal tasuks teha, et ennast arendada,» kiitis Linnamäe Sander Pärna endist kaardilugejat.

Järgmisel hooajal jätkab Linnamäe sõitmist WRC2 klassis ja Volkswagen Pologa ning alustab hooaega Rootsi MM-ralliga. Kohapeale minnakse aga ka jaanuaris Monte Carlosse, et kirjutada rajalegendi ning võtta Lõuna-Prantsusmaal toimuv võistlus kavasse 2023. aastal.

Kaur püüdleb jätkuvalt MM-sarja suunas

Egon Kaur Rally Estonial.
Egon Kaur Rally Estonial. Foto: Sander Ilvest

Egon Kaur jätkab koos Silver Simmiga samuti Volkswagenil sõitmist ning esimene start tahetakse teha jaanuaris Rovaniemis Arctic Lapland Rallyl. Edasi on plaan startida Rootsi MM-rallil ning kindlasti ka Eesti ja Soome WRC-etappidel.

Pärnaka mõttes on ka EM-etapid, mis on uuest aastast WRC promootori korraldada ning sarnaselt MM-rallidega tehakse ka seal igast kiiruskatsest otseülekanded tasulisel platvormil.

«Ei välista (EM-etappidel osalemist – toim). Eriti kui võtta rallid, mis arvestades kogemust võiks õnnestuda, aga peame liikuma samm-sammult,» vihjas Kaur, et Poolas ja Lätis võiks startida, kuid peamiselt võtab ta tänavust hooaega ralli-ralli kaupa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles