NCAA: Tass tegi punktirekordi, Kriisa meeskonna hoog rauges

Postimees Sport
Copy
Matthias Tass (vasakul).
Matthias Tass (vasakul). Foto: David Becker/Getty Images/AFP/Scanpix

Eesti korvpallur Matthias Tass viskas USA üliõpilasliigas NCAA pea 30 punkti ning aitas oma meeskonna Saint Mary’s Gaelsi võidule. Kerr Kriisa koduülikool Arizona Wildcats sai hooaja esimese kaotuse, eestlane kogus 11 punkti.

Tass rassis 75:58 võidumängus Missouri State Bearsi üle platsil 36 minutit ja püstitas oma USA punktirekordi 27 silmaga. Statistikasse läks Tassile kirja veel kuus lauapalli, kaks korvisöötu. Teine eestlane Leemet Böckler sai Saint Mary’se eest väljakule kaheks minutiks ja punktiarvet ei avanud. Eestlaste ülikooli jaoks oli tegemist hooaja 11. võiduga.

Lõpu leidis Kriisa ja Arizona Wildcatsi 11 mängu kestnud võiduseeria, kui võõrsil tunnistati Tennessee Volunteersi 73:77 paremust. Algviisikus alustanud Kriisa viibis platsil 38 minutit, visates selle ajaga 11 punkti, noppis kolm lauapalli ja andis kolm resultatiivset söötu.

Läinud ööl käis NCAAs palliplatsil veel üks eestlane, kui Carlos Jürgens viskas Oral Roberts Golden Eaglesi ridades viis punkti, kuid kaotas South Dakota State Jackrabbitsile 76:82.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles