Šarunas Jasikevičius: järgin koroonareegleid, aga ei nõustu paljude kasutusele võetud meetmetega

Toimetas Ville Arike
Copy
Barcelona meeskonna peatreener Šarunas Jasikevicius.
Barcelona meeskonna peatreener Šarunas Jasikevicius. Foto: Andrej Cukic/Epa/Scanpix

Vana Maailma ühelt värvikamalt korvpallitreenerilt, Euroliiga liidrit FC Barcelonat tüürivalt Šarunas Jasikeviciuselt uuriti mõne päeva eest, mida ta arvab koroonateemast. Leedulasest juhendaja keelt hammaste taga ei hoidnud. 

Jasikevicius märkis kolmapäeval Kaasani Unicsiga peetud mängueelsel pressikonverentsil, et tal on raske lugeda koroonauudiseid ning teateid haiguse järjekordsest uuest lainest.

«Saan siinkohal rääkida ainult enda eest ja pean valima sõnu,» alustas Jasikevicius. «Alguses käis korralik võidujooks vaktsineerimisele, aga nüüd, pärast vaktsineerimist lähevad asjad taas allamäge. Kõlab jutte, et viirus möllab veel kaks aastat, mis kindlasti ei lisa optimismi.

Mul pole selle olukorraga lihtne kohaneda. Ma ei nõustu paljude meetmetega, mida võimud rakendavad. Kuid olen inimene, kes elab välismaal ja pean austama siinse riigi reegleid. Nii ongi: järgin koroonareegleid, kuid pole rõõmus selle pärast, mis terves Euroopa Liidus toimub,» vahendas Jasikeviciuse mõtteid portaal Delfi.lt.

Pressikonverentsil tehti juttu ka Barcelona mängijatele ja treeneritele langevast survest. Jasikevicius puhkes naerma ja märkis: «Olen juba kõigile rääkinud: kui sa ei saa siin olla ega siin valitseva survega hakkama, mine teise meeskonda. See käib nii mängijate kui ka treenerite kohta.

Asi on väga lihtne – igaühele pole antud võimalust mängida Barcelonas või treenida Barcelonat. Jah, meil lasub surve, aga mida peab ütlema inimene, kel pole pandeemia tõttu tööd? Enamik meist on miljonärid, millisest muust survest [peale hea tulemuse saavutamise] me veel rääkida saame?!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles