Uues kuues Austraalia lahtised: oluliste abimeeste asemel on tehnoloogia

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Joonekohtunik tenniseturniiril.
Joonekohtunik tenniseturniiril. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Kes on elus jälginud tennisemängu, teab, kui olulised on joonekohtunikud. Veidi vähem kui kuu pärast algavatel Austraalia lahtistel neid aga pole.

Joonekohtunike asemel teeb otsuseid kotkasilma tehnoloogia, kirjutab Herald Sun. Sellise otsuse langetas Austraalia Tenniseliit, et vähendada väljakul olevate inimeste arvu koroonapandeemia ajal.

Herald Sun kirjutab lisaks, et kõik hooaja esimesel suure slämmi turniiril töötavad pallipoisid ja -tüdrukud peavad olema vaktsineeritud. Et vältida ebavajalikke kokkupuuteid, peavad tennisistid ise oma rätikuni minema, mitte ootama, et pallipoiss või -tüdruk selle tooks.

Austraalia lahtised algavad 17. jaanuaril ning üksikmängude tiitlikaitsjad on Naomi Osaka ja Novak Djokovic. Kas neist viimane ka turniiril osaleb, on lahtine, sest Austraalia võtab vastu vaid vaktsineeritud mängijaid – kui see pole just meditsiiniliselt vastunäidustatud – ning serblane pole seni avaldanud, kas ta on kaitsepoogitud või mitte.

Praeguse seisuga on maakera kuklapoolel stardis kaks Eesti tennisisti: maailma seitsmes reket Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi (WTA 73.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles