Red Bulli üks ninamehi kritiseeris FIAt: vaadake näiteks Verstappenit

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Helmut Marko.
Helmut Marko. Foto: XPB Images/PA Images/Scanpix

Red Bulli vormelitiimi noortesüsteemi pealik Helmut Marko leiab, et F1-sarjas kehtiv minimaalse vanuse reegel on rumal.

78-aastane austerlane tõi näiteks tänavu F1-tšempioniks kroonitud Max Verstappeni, kes debüteeris 2015. aastal Red Bulli sõsarvõistkonna Toro Rosso (kannab praegu nime AlphaTauri – toim.) rivistuses 17-aastaselt. Praegu poleks selline asi aga võimalik, sest võidusõidumaailma kuninglikus sarjas saavad osaleda vähemalt 18-aastased piloodid.

«Me pole kunagi kahelnud oma otsuses või tema oskustes,» viitas Marko Verstappenile. «Tõsi, selline otsus võib olla riskantne. Kas sõitjad, kes on olnud edukad madalamates klassides, suudavad olla sama head F1-sarjas? Garantiid pole.»

Marko meenutas, et Verstappen jättis temaga kohtudes väga hea mulje. «Meil oli pikk vestlus ja sain kinnitust, et Max on oma ajast ees. Ta näis küpsem kui paljud 18-aastased sõitjad. Järeldasin, et Max on inimene noores kehas, kes on vaimult kolm kuni viis aastat vanem.

Rahvusvaheline Autoliit FIA ei märganud aga seda ning oli nii rumal, et muutis kogu litsentsisüsteemi. Minu arvates on see endiselt lollus, sest minu hinnangul tuleb alati vaadata noore sõitja iseloomu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles