Unustage jõulupraad ja kingid: Rootsi laskesuusatajad teevad pühade ajal viietunniseid trenne

Karl Mihkel Eller
Copy
Elvira Öberg.
Elvira Öberg. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Rootsi laskesuusakoondise peatreener Johannes Lukas andis oma hoolealustele jõulupühadeks karmi treeningplaani. Tema hoolealused korraldusele vastu ei vaielnud ning nii tulebki suurematest jõulupidustustest suu puhtaks pühkida.

MK-hooaeg on Rootsi koondisele alanud hästi – Sebastian Samuelsson, Hanna Öberg ja Elvira Öberg on tõusnud mitmel korral poodiumi kõige kõrgemale astmele. Naistest on parimat minekut näidanud just viimati mainitu, kes on punktitabelis teisel kohal. Kõik ütlesid Prantsusmaa MK-etapi järel kui ühest suust, et jõulupraest ja kinkidest võivad nad suu puhtaks pühkida.

«Nad on saanud minult treeningplaani. Ühte ma saan lubada, jõulupühasid nende jaoks pole,» ütles peatreener Lukas, vahendas Expressen. Nädala alguses Prantsusmaalt koju jõudnud suusatajatele andis ta kaks vaba päeva, kuid siis alustati karmide treeningutega.

«Iga päev teevad nad viietunniseid trenne, seda nii kõrge kui madala pulsiga,» selgitas treener, kuid lisas, et neil, kes on olümpiapileti juba välja teeninud, võivad treeningutel teha teatud järeleandmisi. Jaanuaris Saksamaal toimuvatel MK-etappidel peavad nad andma endast maksimumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles