F1 sõitja oleks äärepealt sattunud Aafrika petise ohvriks

Karl Mihkel Eller
Copy
Pierre Gasly 2018. aastal.
Pierre Gasly 2018. aastal. Foto: Rodolfo Buhrer/La Imagem/Fotoarena/Scanpix

AlphaTauri F1 meeskonna sõitja Pierre Gasly avaldas, kuidas ta oli enne oma karjääri algust kuninglikus klassis lähedal pettuse ohvriks langemisele, kui oli ostnud lennupiletid Ugandasse ja valmis kohtuma oma tulevase sponsoriga.

Prantslane ajas tiku tulega taga raha, et saada kokku eelarve osalemaks GP2 sarjas (praeguse F2 sarja eelkäija). 2016. aasta hooaja plaani kokku pannes sattus ta oma elu ühe suurema seikluse otsa. Sõitmaks Prema meeskonnas, tuli tal lennata Ugandasse tundmatu sponsori juurde, et temaga kokkulepe sõlmida.

«Pidin saama kokku ühe kutiga. Ugandas toimusid sel ajal presidendi valimised ja oli suur oht ülestõusuks. Aga mul oli Premaga sõitmiseks raha vaja, võtsin selle teekonna ette,» kirjeldas Gasly, vahendas Motorsport.com.

«Olin siis 19-aastane. Kõik käis sisuliselt ööpäevaga. Ostsin piletid, kohapeal plaanisin viibida 12 tundi, et kohtuda tundmatu kutiga. See inimene ei ilmunudki kohale ja raha ma kunagi ei näinudki,» rääkis Gasly.

Tema hinnangul andis selline reis tohutu elukogemuse. Muide, 2016. aastal võitis Gasly GP2 sarja ja aasta hiljem tegi juba esimesed sõidud toonases Toro Rosso F1 tiimis, praeguse nimega AlphaTauris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles