Ikka veel! Kläbo ei suuda unustada lapsepõlveunistuse rikkunud kokkupõrget Bolšunoviga

Postimees Sport
Copy
Hetk, mil Johannes Hösflot Kläbo (kõige vasemal) ja Aleksandr Bolšunov MMi klassikamaratonis kokku põrkasid. Nende taga on Emil Iversen, kes krooniti lõpuks ka maailmameistriks.
Hetk, mil Johannes Hösflot Kläbo (kõige vasemal) ja Aleksandr Bolšunov MMi klassikamaratonis kokku põrkasid. Nende taga on Emil Iversen, kes krooniti lõpuks ka maailmameistriks. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/Scanpix

Tänavu veebruaris ja märtsis peetud põhja-suusaalade MMi kroonjuveelil ehk meeste murdmaasuusatamise 50 km ühisstardiga klassikamaratoni lõpusirgel põrkasid kokku norralane Johannes Hösflot Kläbo ja venelane Aleksandr Bolšunov. Neist esimene tunnistas, et mõtleb sellele tänini.

Kaks kanget jõudsid koos finišisirgele ning näis, et nende jagada jääb kuldmedal ning duost veidi maha jäänud Emil Iversen lepib pronksiga. Ent Bolšunov murdis Kläbo tõttu oma suusakepi, norralane diskvalifitseeriti ja poodiumi kõrgeimale astmele tõusis Iversen, kel polnud probleemi katkise abivahendiga tegutsenud Bolšunovist möödumisega.

«See võit oli minu jaoks suur unistus juba alates lapsepõlvest,» rääkis Kläbo väljaandele VG. «Ma pole veel aru saanud, mida oleksin pidanud teisiti tegema. Ma ei unusta [kokkupõrget] iial.»

Muide, Norra koondis otsustas Kläbo diskvalifitseerimise osas anda sisse protesti, kuid seda ei rahuldatud. Rahvusvahelise Suusaliidu FISi tehniline delegaat, eestlane Robert Peets märkis Vikerraadioga vesteldes, et tema hinnangul sõitis Bolšunov ideaaltrajektooris ning Kläbo oli taganttulijana kohustatud tagama, et tema möödumine teisest sportlasest toimub konkurenti segamata. Nii aga ei läinud.

Video olukorrast:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles