Kaitsepookimata jalgpallitäht seljatas koroonatüsistuse

Postimees Sport
Copy
Joshua Kimmich.
Joshua Kimmich. Foto: THILO SCHMUELGEN/REUTERS/Scanpix

Saksamaa jalgpallikoondise ja Müncheni Bayerni tähtmängija Joshua Kimmich sai arstidelt loa pärast koroonatüsistustest paranemist taas treenida, raporteerib Saksamaa väljaanne Bild.

Kimmich andis novembri lõpus positiivse tulemusega koroonaproovi ning detsembri alguses sai selgeks, et tema kopsud on saanud kahjustada, mistõttu ei saanud ta tänavu rohkem väljakule tulla. Nüüd loodetakse, et ta saab 2. jaanuarist Bayerniga treenida. Just sel kuupäeval lõpeb mängijate jõulupuhkus.

26-aastane Kimmich, kes suudab tegutseda erinevatel positsioonidel, kuid on enamasti mänginud keskväljal või paremkaitses, ei ole viimaste andmete kohaselt koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Samas on mees korduvalt kinnitanud, et pole otseselt vaktsiini vastu.

Fakt, et Kimmich pole kaitsepoogitud, on Saksamaal tekitanud parasjagu furoori. Sõna võttis ka tänaseks endine Saksamaa kantsler Angela Merkel: «On olemas väga head faktipõhised argumendid, et tema küsimustele ja kahtlustele vastata.»

Kimmich on Saksamaad esindanud 64 korda ja löönud kolm väravat. Bayerni eest on maailma üheks paremaks keskväljameheks peetav äss käinud väljakul üle 200 korra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles