Koroonaviirus võimaldas kolmesespetsialistil liituda ülimalt eksklusiivse klubiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Joe Johnson (nr 55) läbimurdel.
Joe Johnson (nr 55) läbimurdel. Foto: David Butler II

Viimati 2018. aastal korvpalliliigas NBA platsile jooksnud Joe Johnson naasis sel nädala unelmate liigasse, kui Boston Celtics sõlmis kolmesespetsialistiga kümnepäevase lepingu.

40-aastasena pole Johnson mõistagi enam sama terav, kui nooruspõlves, mil Celtics ta draft'is, kuid see ei takistanud tal 22. detsembril ajalugu tegemast.

Nimelt pääses ta 111:101 võidumängus Cleveland Cavaliersi vastu Celticsi eest väljakule küll kõigest kaheks minutiks, kuid sellest piisas, et liituda ülimalt eksklusiivse klubiga. 

Või õigemini, et klubiga liituda, tuli Johnsonil ka käsi valgeks saada, kuid sellega sai vanameister hakkama. Nõnda on tema ja Dirk Nowitzki nüüd ainsad korvpallurid, kes teinud NBAs sama klubi eest skoori 20- ja 40-aastaselt.

Rohkem Johnson suure tõenäosusega Celticsi eest väljakule ei jookse, sest tema palkaminegi on seotud meeskonnas lahvatanud koroonakoldega: nimelt oli vahepeal koroonakarantiinis koguni kaheksa pallurit, mistõttu tuligi Bostoni suurklubil vanameistri poole pöörduda. 

Viimati 2018. aastal Houston Rocketsit esindanud kolmeseäss on viimased kolm hooaega pallinud räppar Ice Cube'i loodud Big3 liigas, mis ongi n-ö karjääri lõpetanud vanameistrite pallipatsutamise koht. 

40-aastane Johnson on lisaks Celticsile karjääri jooksul esindanud ka Phoenix Sunsi, Atlanta Hawksi, Brooklyn Netsi, Miami Heati, Utah Jazzi ja Houston Rocketsit. Kolmeseäss on seitsmel korral valitud tähtede mängule ning korra, 2010. aastal, ka NBA kolmandasse sümboolsesse viisikusse. 

2006. aastal kuulus ta ka MMil käinud USA korvpallikoondisesse, kes naases Jaapanis toimunud turniirilt pronksmedalitega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles