Spordiajakirjanikud eelistasid parima valimisel Lehist Kontaveidile. Ent kuidas jagunesid hääled? (2)

Postimees Sport
Copy
Katrina Lehis.
Katrina Lehis. Foto: Eero Vabamägi

29. detsembri õhtul toimuval galal «Spordiaasta tähed 2021» selguvad lõppeva aasta Kristjanite võitjad. Nagu reeglid ette näevad, vormub lõpptulemus kolmest hääletusest – rahvas, spordiorganisatsioonid ja spordiajakirjanikud, kellest viimase tulemused selgusid sel nädalal.

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi (ESAS) hääletusel osales 43 seltsi liiget. Aasta naissportlase kategoorias andsid nad punkte kokku kümnele sportlasele. Iga hääletaja reastas enda sedelil esiviisiku, kes pälvisid vastavalt viis, neli, kolm, kaks ja ühe punkti.

Esikoha nimel võitlesid Tokyo olümpial individuaalvõistluses pronksi võitnud ja naiskonnavõistlusel Eesti naiskonna kullale aidanud epeevehkleja Katrina Lehis ning esimese Eesti tennisistina maailma edetabelis esikümnesse jõudnud ja WTA finaalturniirile pääsenud Anett Kontaveit. Nemad olid ka ainsad, kes esikohapunkte teenisid – Lehise asetas esimeseks 27 ja Kontaveidi 16 spordiajakirjanikku. Lõpuks edestas Lehis Kontaveiti 14 punktiga.

Selgelt platseerus kolmandaks tänavu Euroopa meistritiitli ja MM-hõbeda võitnud maadleja Epp Mäe, kes kogus 125 punkti, sama kindlalt oli paljudel neljandaks märgitud noor ujumistalent Eneli Jefimova. Spordiajakirjanike esiviisku lõpetas pargisõidus MK-etapivõidu võtnud freestyle-suusataja Kelly Sildaru, kes edestas vaid punktiga Tokyo olümpial individuaalvõistlusel seitsmenda koha saanud ja naiskonnaga olümpiavõitjaks tulnud epeevehkleja Julia Beljajevat.

ESAS-i 2021. aasta naissportlase hääletuse tulemused:

1. Katrina Lehis 199 punkti (27 esikohta)

2. Anett Kontaveit 185 (16)

3. Epp Mäe 125

4. Eneli Jefimova 67

5. Kelly Sildaru 27

---

6. Julia Beljajeva 26

7. Daisy Kudre 11

8. Sanna Aaslav-Kaasik 3

9. Kristin Tattar 2

10. Irina Embrich 1

Eesti Spordiajakirjanike Seltsi Facebooki leheküljelt on võimalik ka täpsemalt vaadata, kuidas kirjatsurade hääled täpsemalt jagunesid. Huviline pääseb sinna SIIT

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles