Sildaru sai X-mängudele veel ühe kutse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Freestyle-suusataja Kelly Sildaru.
Freestyle-suusataja Kelly Sildaru. Foto: Madis Veltman/Postimees

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru osaleb 21.-23. jaanuarini toimuvatel X-mängudel pargi- ja rennisõidus. Kui viimase kutse teenis ta novembris, siis nüüd on selge, et kutse tuli ka teise.

USAs Aspenis toimuvatel X-mängudel, mida on kutsutud ekstreemspordiolümpiaks, jääb Sildarul seega osalemata vaid Big Air'is, kuhu ta kutset ei saanud.

Igal X-mängude alal stardib kaheksa sportlast. Kindlasti saab kutse eelmise aasta esikolmik, seejärel kutsutakse mängudele möödunud hooaegadel häid tulemusi saavutanud sportlased ja viimased kaks kohta lähevad neile, kes on silma jäänud käimasolevast hooajast.

Sildaru on sel hooajal olnud hea. Näiteks MK-sarjas võitis ta 20. novembril Austrias Stubais peetud pargisõidu ning lõpetas 10. detsembril USAs Copper Mountainis toimunud rennisõidu kolmandana. 

Pärast Copper Mountaini MK-etappi jäi Sildaru USAsse ning võistles mainekal Dew Tour'il, kus teenis rennisõidus küll tervelt 93 punkti, aga Eileen Gu suutis teda kolme punktiga edestada. Pargisõidu finaali jättis eestlanna vahele, kuid tuli võidukalt rajale tänavasõidus. 

19-aastane Sildaru on X-mängudel võitnud üheksa medalit, millest viis on kuldsed. Lisaks on tema auhinnakapis kolm hõbedat ja üks pronks. Esimese medali võitis eestlanna X-mängudelt juba 2016. aastal, triumfeerides oma trumpalal pargisõidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles