Olümpiavõitjatest vennad matsid vanemate rõõmuks sõjakirve maha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Robert Harting vend Christophiga võistluse eel patsu löömas.
Robert Harting vend Christophiga võistluse eel patsu löömas. Foto: Sebastian Wells/Scanpix

Saksa kettavägilastest vennad Robert ja Christoph Harting ei rääkinud vahepeal teineteisega koguni viis aastat, kuid tänavu jõuludeks matsid nad selle sõjakirve maha.

«Me ei öelnud teineteisele isegi tere,» vahendab Frankfurter Allgeimeine noorema venna, 2016. aasta Rio olümpial mõneti üllatuslikult kuldmedali kaela saanud Christophi sõnu. Sealjuures ei andnud velid teineteisele näole ka jõulude ajal. «Ei, me vältisime teineteist.»

Tänavu märtsis kutsuti vennad aga ühiselt ühte telesõusse, kus vaenujää vaikselt sulama hakkas. Üheksa kuud hiljem oli see koguni nii sulanud, et Hartingute vanemate rõõmuks, istusid velid pärast 2016. aastat taas ühte jõululauda maha.

«Ootasin seda tegelikult pikisilmi. Meie koos olemine on suur kergendus, eriti meie vanemate jaoks. Nemadki on selles olukorras kõvasti kannatanud,» lausus Christoph Harting nüüd.

Vanema venna, Londoni olümpiavõitja Robert Hartingu sõnul oli nende esimene ühine kokkusaamine siiras ja vabandusterohke. «Kui me kohtusime, siis rääkisime omavahel peaaegu kaks tundi ning seejärel läksime alles pere ette. Jõululauas oli kõigil võimalik enda mured rinnalt ära saada. Klaarisimegi omavahelisi arusaamatusi ja, mis peamine, vabandasime teineteise ees,» lausus 37-aastane Robert, kelle auhinnakapist võib lisaks olümpiakullale leida veel seitse tiitlivõistluste medalit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles