Kahekordne olümpiavõitja jäeti Norra koondisest välja: minu unistused purunesid

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ingvild Flugstad Østberg.
Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Michael Dalder/Reuters/Scanpix

Kahekordne olümpiavõitja Ingvild Flugstad Østberg sai jõuludel halva uudise osaliseks. Nimelt ei pääse norralanna Pekingi olümpiakoondisesse.

Norra suusaliit saatis eile välja pressiteate, milles avaldas, et 31-aastane Østberg jääb eemale nii Tour de Skist kui ka olümpiamängudest.

Østberg oli uudisest mõistagi löödud. «Olen teinud ekstreemse hulga tööd, andnud endast parima ning nautinud taas suusatamist. Minu unistused purunesid, kuid mul ei jää muud üle, kui tuleviku suunas vaadata,» lausus Østberg.

Viimased aastad on Østbergi jaoks olnud rasked. Möödunud hooaja jättis ta terviseprobleemide tõttu vahele, kuid võttis eesmärgiks jõuda uuesti vormi olümpiahooajaks.

Tänavu lõpetaski ta pea 20 kuud kestnud võistluspausi ning osales kolmel MK-etapil. Rukal oli ta 10 km klassikasõidus 33., Lillehammeris ja Davosis sai 10 km vabatehnikasõidus vastavalt 14. ja 8. koha.

Paraku pole Østberg Norra koondise arsti Øystein Anderseni hinnangul piisavalt heas vormis, et olümpiakoondisesse kuuluda. «Tema tervislik seisnud pole piisavalt hea,» lausus Andersen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles