18 aastat sõudeliitu juhtinud Rein Kilk andis teatepulga edasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rein Kilk
Rein Kilk Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Jõulude eel kogunes Eesti sõudeliidu liidupäev ja valis alaliidule uue juhatuse ja presidendi. 

2003. aastast alaliidu presidendina tegutsenud Rein Kilk oli varem teatanud, et kasvanud töökoormuse ja pikkade väliskomandeeringute tõttu ei ole tal võimalik vajalikul määral sõudeliidu töösse panustada, mistõttu otsustas ta järgmiseks perioodiks presidendiks mitte kandideerida.

Vastavalt liidupäeva otsusele võtab Kilgilt teatepulga üle nooruses samuti sõudmisega tegelenud Mihkel Mardna, kelle auhinnakapist võib leida ka 1991. aasta Eesti meistrivõistlute paariaerulise neljapaadi hõbemedali.

Liidupäev avaldas tagasiulatuvalt ka tänu Kilgi 18-aastasele presidendiperioodile, mille jooksul saatis Eesti sõudmist erakordne edu. 

«Oma meeletu energia ja hindamatu kogemuste pagasiga süstis Rein Kilk sõudjatesse eneseusku ja kindlust, mis vallandas seninägematu medalisaju. Muu hulgas oli Rein ka üks peamistest initsiaatoritest omaaegse E8-projekti käivitamisel, milline päädis meie ja ka sõudemaailma jaoks üsna uskumatu U23 vanuseklassi kaheksapaadi maailmameistri tiitliga aastal 2007!» kulges alaliidu teade. 

Doktor Mihkel Mardna valiti sõudeliidu presidendiks järgmiseks neljaks aastaks. Lisaks sai paika alaliidu uus juhatus, kuhu kuuluvad Jüri Jaanson, Matti Killing, Mihkel Klementsov, Tanel Kliiman, Kaisa Pajusalu, Indrek Salk, Andrei Šilin ja Jaan Tults.

Sõudeliidu revidendiks valiti Piret Piiroja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles