Jõuluime aitab elus hoida Hyundai uue hooaja lootusi

Postimees Sport
Copy
Hyundai i20 N Rally1.
Hyundai i20 N Rally1. Foto: Hyundai Motorsport GmbH/Twitter

Hyundai rallitiim elas detsembris üle äreva hetke, kuid Thierry Neuville sattus testimisel karmi avariisse ning Hyundai i20 Rally1-auto muutus sisuliselt vanarauaks. Saksamaal baseeruv Lõuna-Korea autotootja meeskond suutis aga vaid loetud päevadega valmistada uue auto ning testimised 2022. aasta hüvanguks said jätkuda. Anonüümseks jääda soovinud tiimisisene allikas nimetas seda jõuluimeks.

«Pärast Thierry avariid arvasime, et peame tagasi minema vana prototüüpauto juurde ja jätkama sellega. Aga meeskond nägi kõvasti vaeva ja ehitas väga kiiresti uue auto.

Keegi ei uskunud, et me saame sellega hakkama, aga te nägite, mis eelmisel nädalal juhtus – see oli pagana jõuluime. Ja varsti anname teile veel ühe, millest saate kirjutada,» pajatas anonüümseks jääda soovinud Hyundai tiimiliige DirtFishile antud intervjuus.

Kuigi meeskond jäi viimase kuu jooksul ilma tiimipealik Andrea Adamost, siis itaallase süstitud võistlusvaim on jätkuvalt alles. «Andrea õpetas meile, et võitleme teineteise eest ja seda me ka teeme. Muidugi me igatseme teda, aga ei tohi selle najal nutta – peame alustatud töö lõpule viima,» lisas tiimiliige.

Neuville'i karm avarii, kus tema kaardilugeja Martijn Wydaeghe sai vigastada, toimus 4. detsembril. Kolm päeva hiljem selgus, et pealik Adamo lahkub meeskonnast. Vahetult enne jõule jätkas Hyundai Rally1-auto teste Lõuna-Prantsusmaal. MM-sarja avaetapp Monte Carlos toimub 20.–23. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles